Jawed Karim és el protagonista del primer vídeo de YouTube

Fa deu anys que es va penjar el primer vídeo a YouTube

El primer vídeo el va penjar un dels fundadors de YouTube, i ja suma 21.300.000 visites
Redacció Actualitzat

Ara fa deu anys un jove publicava un vídeo al YouTube. L'havien gravat davant la gàbia dels elefants del zoo de San Diego i comentava que aquests animals tenen una trompa molt llarga. Divuit segons de vídeo, res més. I malgrat tot, aquest vídeo ja suma més de 21.300.000 visites.

El protagonista del vídeo es diu Jawed Karim, aleshores tenia 26 anys i s'havia ajuntat amb dos companys de feina a PayPal, Chad Hurley i Steve Chen, per fundar YouTube. El vídeo davant els elefants, titulat "Jo al zoo", no té massa interès narratiu, però és el primer que es va penjar a YouTube.

Passaven 27 minuts de les vuit del vespre del 23 d'abril del 2005 quan es va carregar aquell vídeo. Ara, cada minut, es pengen 300 hores de vídeo a YouTube. L'èxit d'aquesta xarxa ha estat meteòric i incontestable. Potser per això el gegant Google va renunciar a fer-li la competència  i de seguida va optar per comprar-la. Al cap d'un any i mig d'aquell primer vídeo va comprar YouTube per 1.300 milions d'euros.

Ha estat un bon negoci, perquè a hores d'ara el nombre d'usuaris supera els mil milions i la incidència social de la marca "YouTube" ha arrelat tant fort que ja no hi ha marxa enrere. Fins i tot hi ha usuaris que viuen de YouTube, són els "youtubers".

És el canal d'expressió de gent que té coses a dir com els YouTubers, o de artistes que salten a la fama com el famós Gangman Style o el mateix Justin Bieber. Aquests són els dos vídeos més vistos en una història, la de YouTube, que es va començar a escriure amb una visita al zoo. 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut