Marta Vallès i Mercè Mir

Les dones de Millet i Montull mai van pensar que pagava el Palau

El judici del cas Palau s'ha reprès amb la declaració dels responsables civils: la dona de Fèlix Millet i la de Jordi Montull, les filles de Millet i un representant legal de CDC
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cas Palau

Després de la declaració dels acusats, Fèlix Millet i Jordi Montull, el judici del cas Palau s'ha reprès avui amb la declaració dels responsables civils. Han declarat les filles i la dona de Fèlix Millet i també la de Jordi Montull.

Segons la fiscalia, tot i que no van incórrer en cap delicte, sí que es van beneficiar dels delictes comesos per Millet i Montull: van fer viatges a països exòtics amb la família a compte del Palau o, per exemple, van celebrar casaments a l'edifici, a càrrec de la institució per valor de 164.000 euros.

El fiscal no els imputa cap delicte i demana en aquests casos que tornin els diners dels quals suposadament es van beneficiar.

Les dones de Millet i Montull desconeixien que el Palau pagués despeses familiars

La primera en comparèixer ha estat Marta Vallès, dona de Fèlix Millet. A preguntes de l'advocat de la Fundació Orfeó Català, Vallès ha declarat desconèixer que les despeses familiars anessin a càrrec de la fundació. La dona de Millet ha dit que mai s'havia qüestionat d'on sortien els diners ja que el seu marit "és bona persona però té un caràcter díficilet i és millor no discutir amb ell".

Després d'un quart d'hora de declaració ha estat el torn de Mercè Mir, dona de Jordi Montull. Mir ha dit que els viatges que van fer ella i el seu marit els consideraven "un regal del senyor Millet" i que només van rebre aquest tipus d'obsequi de l'expresident del Palau. Sobre les reformes que es van fer a casa seva ha dit que se'n va encarregar el seu marit i que no en sabia res, ni del el cost ni de com es pagaven.

Les filles de Millet donen detalls sobre els casamaments

Han assegurat que van saber per la premsa que el seu pare els havia pagat els casaments amb diners del Palau. Clara Millet ha dit que es va quedar "glaçada".

En el cas de Clara Millet, a més, ha agraït poder donar explicacions després de tot el que s'ha publicat a la premsa: "estic farta de les mentides que he sentit", ha dit. Millet ha explicat que va ser el seu pare qui va insistir en que el casament es fes al Palau i que no ho va voler discutir: "El pare té un caràcter fort i al final vaig ser pràctica".

Sobre qui va pagar-lo, ha dit que mai s'hagués imaginat que ho fes el Palau ja que "a casa teniem diners i patrimoni". Millet ha explicat que el seu sogre només va pagar els seus comensals i el discjoquei per un cost de vuit mil euros i "no els quaranta mil que s'han publicat".

Laila Millet també ha reconegut desconèixer el cost del seu casament i com es va gestionar. Segons ha dit "Jo anava, m'emprovava el vestit i després la botiga es posava en contacte amb la secrataria del meu pare. No vaig preguntar quan costava el vestit, era un regal del pare". Millet ha declarat que mai li ha estranyat el seu estil de vida: "El meu pare treballava molt, tenia molts càrrecs, i mai no vaig qüestionar el nostre nivell de vida, em va semblar natural perquè vivia dedicat a la feina."

Millet ha reconegut que arran del cas Palau ha hagut de marxar als Estats Units i refer la seva vida perquè aquí havia rebut fins i tot amenaces: "Els meus fills estan creixent sense avis, ha estat molt dur".

► Tota la informació del desfalc de Millet i Montull i el presumpte finançament de CDC, a l'"Especial cas Palau"

ARXIVAT A:
Cas Palau
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut