Pere Aragonès envoltat dels principals dirigents d'ERC

ERC exigeix a Sánchez negociació: "Ja n'hi ha prou d'excuses, és l'hora de la política"

Esquerra Republicana també ha estat molt crítica amb l'actuació de la policia: "Prou detencions arbitràries, no es pot produir cap abús policial"
Redacció Actualitzat
TEMA:
ERC

Bona part dels dirigents d'Esquerra Republicana, que han participat aquest dissabte a la tarda en una roda de premsa a la seva seu de Barcelona, han tornat a fer una crida a resoldre el conflicte des de la política.

Així ho ha afirmat el coordinador general d'ERC, Pere Aragonès:

"Som davant un conflicte polític que es resol fent política. Cal aturar l'onada repressiva de l'Estat i seure en una taula de negociació entre Catalunya i l'Estat."

Aragonès ha negat que fos un conflicte entre catalans. Ha dit que és un conflicte polític "que no es pot resoldre amb una causa general contra un moviment" i que "la sentència interpel·la tota la societat, no només els independentistes".

Creu que la situació que es viu és fruit de la sentència i exigeix a Sánchez asseure's a dialogar sense condicions:

"Pedro Sánchez no es pot seguir amagant darrere la sentència. La situació que es viu és fruit de la sentència de 100 anys de presó. Exigim a Sánchez: "Ja n'hi ha prou d'excuses de l'Estat. És l'hora de la política. Aquest conflicte no es resol amb repressió."

 

 

Per la seva part, Marta Vilalta, secretària general adjunta, ha reiterat que les imatges de les últimes nits no els representen, s'ha solidaritzat amb els ferits i ha estat molt crítica amb l'actuació policial:

"Prou detencions arbitràries, no es pot produir cap abús policial. És l'últim avís que fem. La Policia Nacional ha fet servir pilotes de goma que estan prohibides i també hem vist actuacions dels Mossos que no ens agraden, demanem responsabilitats."

En la seva intervenció, Ernest Maragall, portaveu del grup municipal al consistori barceloní, ha criticat l'Ajuntament de Barcelona perquè, segons ha dit, no es pot quedar com un "espectador crític", sinó que ha de prendre la iniciativa i fer seu "el rebuig a una sentència injusta":

"Demanem a Ada Colau que convoqui immediatament una reunió amb els presidents dels grups municipals, que convoqui el Consell de la ciutat i que s'adreci al president del govern espanyol per exigir que convoqui la taula de diàleg amb les institucions catalanes."

Pel portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, "mentre parlem de barricades no parlem de la salvatjada d'endossar un segle de presó als nostres companys i companyes".

"L'Estat va sentenciar dilluns passat de l'única manera que ho sap fer: amb tribunals, porres i jutges. Com ha fet sempre. És l'agressió judicial més gran des del judici farsa a Companys."

 

Declaració institucional, al matí

El vicepresident Aragonès ja ha comparegut al matí a la Galeria Gòtica de Palau amb el president, Quim Torra, i els alcaldes de Lleida, Tarragona i Girona per fer una crida a la "responsabilitat": "Cap forma de violència ens representa".

Pere Aragonès ha qualificat la situació de gravíssima després de la sentència -injusta, ha insistit-, ha qüestionat l'actuació policial i ha instat el govern espanyol perquè la faci actuar amb criteris de proporcionalitat.

ARXIVAT A:
ERC Judici procés
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut