Trànsit dens a l'AP-7 a Gelida (ACN/Àlex Recolons)

Cues de fins a 18 quilòmetres a l'AP-7 en l'operació sortida de Setmana Santa

Uns 558.000 vehicles han sortit de l'àrea de Barcelona fins a les 13 h de divendres, un 97% dels previstos
Redacció Actualitzat
TEMA:
Trànsit

L'AP-7, amb cues de fins a divuit quilòmetres en alguns punts, ha estat la via més complicada en aquesta operació sortida de Setmana Santa, que va començar aquest dijous al matí i ha acabat a les 15 h d'aquest divendres.

Aquestes vacances són un dels moments de l'any en què es registra un gran volum de trànsit a les carreteres catalanes. Segons dades del Servei Català de Trànsit, fins a les 15 hores han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona 558.530 vehicles, un 97,1% dels previstos durant l'operació.

Aquest divendres al matí les cues més importants s'han registrat a l'AP-7, tant en sentit nord o com en sentit sud.

A la Roca del Vallès hi ha hagut divuit quilòmetres de trànsit lent en sentit Girona, entre Cardedeu i Mollet. En sentit sud, han quedat afectats diferents trams, però els més complicats han estat entre Castellet i la Gornal i Olèrdola i entre Castellbisbal i Sant Cugat del Vallès.

Altres vies amb molt volum de trànsit han estat la C-16, entre Berga i Guardiola de Berguedà en sentit nord, i especialment el tram nord de la C-32, cap a Girona.

Cues a la C-16 a l'altura de Berga (3Cat)

Arrencada amb problemes també a l'AP-7

Les principals complicacions aquest dijous es van registrar també a l'AP-7, tant al nord com al sud, bàsicament a causa d'alguns accidents i del volum de trànsit.

Per afavorir la circulació, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha incorporat per primera vegada dos carrils addicionals de sortida a l'AP-7: en el tram entre Montornès del Vallès i Sils direcció Girona, i entre Martorell i Banyeres del Penedès, sentit Tarragona.

A banda d'aquesta via, hi ha hagut altres incidències, com un accident que va obligar a tallar dos carrils aquest dijous a la B-20 i va provocar cues entre Santa Coloma de Gramenet i Badalona en sentit Montgat durant gairebé dues hores.

Una altra de les vies afectades va ser l'N-240, tallada entre Montblanc i Valls en tots dos sentits per una manifestació durant més d'una hora. A causa d'això, la C-14 va acumular fins a cinc quilòmetres de retencions entre Montblanc i la Riba en sentit sud.

Durant la tarda també es van registrar incidències a la C-31 entre Gualta i Torroella de Montgrí; a la C-63, amb circulació lenta a Lloret de Mar en sentit sud; a la C-14, amb tres quilòmetres de cues a Vilaverd; a l'N-260, amb dos quilòmetres de cua a Bolvir en sentit Puigcerdà, i a la C-58, amb 1,5 quilòmetres de retencions a Ripollet.

Novetats en l'operació sortida

Com a novetat per a aquesta operació viària de Setmana Santa, s'han instal·lat per primera vegada dos carrils addicionals de sortida a l'AP-7, cap al sud i cap al nord:

? Un de 43 km entre Martorell i Banyeres del Penedès (Baix Penedès) que estarà obert aquest dijous i divendres en sentit Tarragona.

? Un altre tram de 53 km entre Montornès del Vallès (Vallès Oriental) i Sils (Selva), direcció Girona i la Costa Brava i que només ha estat obert dijous.

En els trams on es col·loquen aquests carrils addicionals, els vehicles han de circular a 100 km/h en els dos sentits i a 80 km/h els camions, que, a més, només podran anar pel carril dret.

A més, Trànsit limita la velocitat màxima a la B-23 i l'AP-7 entre Barcelona i Martorell (Baix Llobregat) a 80 km/h durant aquest dijous i divendres al matí.

A aquestes limitacions se suma la restricció de vehicles pesants dijous a la tarda entre les 17 h i les 22 h i divendres al matí entre les 10 h i les 14 h.

Uns 590.000 vehicles en l'operació tornada

Respecte al retorn de les vacances, el Servei Català de Trànsit preveu que 590.000 vehicles tornin a l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 12 h de diumenge i la mitjanit de Dilluns de Pasqua.

Per a aquest dispositiu de l'operació tornada s'habilitaran dos carrils addicionals de tornada a Barcelona a l'AP-7, un entre Vilafranca del Penedès i Molins de Rei (Baix Llobregat) i un altre entre Sant Celoni, Llinars del Vallès i Montornès (Vallès Oriental), que estaran oberts diumenge a la tarda i dilluns a partir de les 11.30.

Per l'alt volum de cotxes que s'espera, Trànsit també habilitarà un carril addicional a la C-32 nord i a la B-20 entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat (Maresme), que s'instal·larà diumenge a la tarda i dilluns, dia 1, a partir de les 12 h.

En els tres carrils, la velocitat màxima serà de 100 km/h en tots dos sentits i es mantindran les restriccions per als vehicles pesants.

Des de l'SCT han explicat que diumenge a la tarda és el dia que més preocupa perquè l'aplicació d'aquest dispositiu està subjecta a les condicions meteorològiques, ja que podria ploure.

ARXIVAT A:
Trànsit
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut