Què han votat els barcelonins el 10N? La distribució de vots, carrer a carrer

Els resultats del 10N a Barcelona, carrer a carrer

ERC revalida la seva victòria a Barcelona, el PSC es manté com a segona força i els comuns com a tercera
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions generals 2019-10N

ERC ha estat la força més votada a la ciutat de Barcelona, amb 172.180 vots (20,96%). Els republicans s'han imposat a sis districtes de la ciutat, l'Eixample, Sants-Montjuïc, les Corts, Gràcia, i també a Sant Andreu i Sant Martí, dos feus tradicionals dels socialistes.

El PSC ,amb 163.791 vots (19,93%) ha tornat a quedar en segon lloc al conjunt de la ciutat, com a les eleccions del mes d'abril, i es manté com a força més votada als districtes de Nou Barris, Horta-Guinardó i Ciutat Vella.

Tant ERC com PSC han perdut vots respecte a l'abril, però s'amplia la diferència que separa els dos partits en uns 7.000 vots a favor dels republicans.

En aquest mapa es pot veure per colors la distribució de vot en cada districte i secció censal de la capital catalana:

El tercer partit més votat a Barcelona és En Comú-Podem (128.525 vots, el 15,64% del total) però no ha aconseguit guanyar a cap dels districtes barcelonins, tot i que ha estat la força més votada en algunes seccions censals de Montjuïc, el barri Gòtic, la Vil·la de Gràcia o el Poblenou. Els comuns han passat de ser la força més votada a les generals del 2016 a Barcelona, a ser tercers a les del 28 d'abril. Una tercera posició que ara manté, malgrat que han perdut més de 14.000 suports.

JxCat ha guanyat suport electoral els últims sis mesos i ha aconseguit gairebé 8.000 vots més que el 28A. Aquests vots li han permès passar de cinquena a quarta força en nombre de vots a la ciutat i imposar-se al districte de Sarrià-Sant Gervasi, on l'abril van guanyar els republicans. També guanya algunes seccions censals de l'Eixample centre, a banda i banda del Passeig de Gràcia.

El Partit Popular també ha guanyat vots respecte a l'abril, més de 14.000, i és el segon partit més votat a Sarrià-Sant Gervasi darrera de JxCat i davant d'ERC. El color blau que identifica el PP acoloreix diverses seccions censals per sobre de la Diagonal a Sant Gervasi i les Tres Torres i Sant Gervasi.

Però no només a la part alta es pot trobar aquest blau del PP. Tradicionalment, i aquest 10N també hi ha una un grup de carrers, al districte de Sant Martí, que apareix tenyida d'aquest color. És la secció censal que queda emmarcada entre els carrers Fluvià, Bac de Roda, d'Andrade i Concili de Trent. Un grapat d'illes de cases on hi ha una quinzena de blocs que es van construir per allotjar els policies nacionals que treballen a la caserna de la Verneda, situada pocs metres més enllà i les seves famílies.

La CUP, que es presentava per primera vegada a unes eleccions al Congrés, ha obtingut més de 57.000 vots a Barcelona i queda com a cinquena força més votada a Ciutat Vella, Gràcia i Sants-Montjuïc.

Com al conjunt de l'Estat, Ciutadans és el partit que més vots a perdut també a Barcelona. De les generals de l'abril a les del 10N, més de 55.000 vots de Ciutadans s'han quedat pel camí. El millor resultat de la formació taronja l'ha obtingut al districte de Nou Barris, on ha estat el cinquè partit més votat.

És en aquest districte, Nou Barris, on Vox també ha obtingut els seus millors resultats a Barcelona (5.705 vots) i s'ha situat en cinquena posició, davant de Ciutadans. Malgrat que el verd de Vox encara no tenyeix cap secció censal barcelonina, el partit de Santiago Abascal ha incrementat significativament el nombre de vots als districtes d'Horta Guinardó, Sant Martí, Sants-Montjuïc o Sarrià-Sant Gervasi.

Les dades han estat facilitades per les subdelegacions del govern espanyol a Catalunya i són provisionals. Les geometries de les seccions censals són de l'Institut d'Estadística de Catalunya i de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (2018). 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10N
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut