Els Mossos fan explotar a Cervera de manera controlada un obús de la guerra civil

L'obús feia 50 centímetres de llarg i 20 de diàmetre i s'ha descobert durant unes obres a la N-II per construir un supermercat
Actualitzat

Els tècnics especialistes en desactivació d'artefactes explosius (Tedax) dels Mossos d'Esquadra han fet explotar aquest dijous a la tarda de manera controlada un obús d'artilleria de la guerra civil localitzat a Cervera. L'obús feia 50 centímetres de llarg i 20 de diàmetre i s'ha descobert durant les obres que s'estan fent al quilòmetre 517,5 de la carretera N-II per construir un nou supermercat.

Per seguretat, s'han desallotjat els clients i els cinc treballadors d'un establiment proper, i han confinat més de dos-cents veïns d'un centenar d'habitatges del voltant. La detonació, molt sorollosa, ha trencat vidres d'uns quants establiments del costat, i una persona ha hagut de ser atesa per una crisi d'ansietat.

Els Mossos han explicat que l'artefacte és una bomba d'aviació i han afegit que, afortunadament, cap de les màquines que treballa en les obres l'ha fet explotar amb un cop de manera accidental.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut