Els Mossos desallotgen pacíficament els okupes de Can Ricart

Els Mossos d'Esquadra han començat a desallotjar els okupes de Can Ricart, al Poblenou de Barcelona. Els agents tenien l'ordre del jutge per tirar endavant el desallotjament. Els amos de les naus ocupades en van acreditar la propietat dilluns passat davant el magistrat. Els membres del col·lectiu La Makabra van ocupar l'antic recinte fabril el dia 2 de desembre. Un grup d'okupes que no eren dins en aquell moment i un altre que ha pogut sortir perquè tenien tots els papers en regla s'han quedat a les portes de l'edifici increpant les forces de l'ordre. Els agents s'han compromès a tornar-los tot el seu material de circ i els han deixat treure els objectes personals. Els accessos al recinte s'han tapiat posant punt final a 11 dies d'ocupació.
Actualitzat

Diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra s'han desplegat a primera hora d'aquest dimecres a la tarda davant de Can Ricart, l'antiga fàbrica del Poblenou ocupada pel col·lectiu de La Makabra des del 2 de desembre passat. Els Mossos han identificat les 39 persones que en aquell moment es trobaven a l'interior de l'immoble i els han començat a fer sortir. El desallotjament s'ha dut a terme sense incidents, tot i que un grup d'okupes que no eren dins en aquell moment i un altre que ha pogut sortir perquè tenien tots els papers en regla s'han quedat a les portes de l'edifici increpant les forces de l'ordre. Els agents s'han compromès a tornar-los tot el seu material de circ i els han deixat treure els objectes personals.

El titular del jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona n'ha ordenat el desallotjament després que la setmana passada els propietaris de Can Ricart en van acreditar la titularitat. El jutge ha pres també declaració als guàrdies que custodiaven el recinte en el moment que va ser ocupat, el 2 de desembre, i ha conclòs que Can Ricart va ser ocupada amb "violència i intimidació" i sense consentiment del seu propietari.

La resolució judicial indica a més que els okupes van utilitzar "estratagemes" per accedir a l'antiga fàbrica, com simular que se celebrava una festa de veïns a l'interior amb l'objectiu de "debilitar la vigilància". El jutge subratlla que les manifestacions públiques dels últims dies anunciant "amb trompeteria l'èxit de l'ocupació" han provocat "temor en la víctima" i "alarma social en la població, que té indefensió en aquest tipus d'atacs contra el patrimoni aliè".

El jutge conclou que l'ocupació de Can Ricart no ha estat una "usurpació pacífica i sigil·losa, sinó violenta" i, per tant, es pot parlar de delicte d'usurpació.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut