Els intoxicats pel pollastre són 1.700 tot i que en tres dies només dos han iniciat la malaltia

El nombre d'intoxicats pel consum de pollastre rostit contaminat amb salmonel·la arriba ja als 1.700 afectats, segons la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemològica. El Ministeri de Sanitat i Consum ha assegurat però, que en els últims tres dies només dues persones han iniciat els símptomes de salmonel·losi i és per això que consideren que el procés està en fase de remissió. La Federació de Consumidors en Acció s'ha queixat que les inspeccions a les instal·lacions de l'empresa només van consitir en una revisió dels papers de controls.
Actualitzat
El Ministeri de Sanitat i Consum ha informat que les dues persones que han iniciat els símptomes de salmonel·losi per consum de pollastre de les marques Pimpollo i Pollo Asado Sada són de Castella-la Manxa i Castella i Lleó i van adquirir el producte abans que se n'ordenés la retirada del mercat. Sanitat ha assenyalat que la majoria dels afectats presenten símptomes lleus que remeten als dos o tres dies. "Veient aquestes dades, es confirma que el procés es troba en fase de remissió". A Catalunya s'han comptabilitzat en les últimes 24 hores 29 nous casos que sumen un total de 173 afectats. Encara hi ha dues persones ingressades a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i a la Mútua de Terrassa. En total, 22 persones han hagut de ser hospitalitzades per haver consumit pollastre contaminat. D'altra banda, la Federació de Consumidors en Acció (Facua) ha considerat alarmant que les inspeccions sobre les intal·lacions a Lomichar, a Toledo, es limitessin a una mera revisió dels papers dels controls previs realitzats per l'empresa SADA. Segons Facua, és l'administració qui ha de controlar el mercat per garantir la seguretat dels consumidors "independentment dels controls que cada empresa hagi de realitzar"
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut