Cribratge massiu a Sant Joan de les Abadesses (EFE/David Borrat)

El risc de propagació de brot segueix alt i els nous contagis, disparats des de Sant Joan

La primera setmana de setembre, però, sembla indicar un canvi de tendència en l'evolució de nous contagis
Anna Batlle Gasch Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

L'esforç de les escoles per adaptar-se ha estat ingent i poden arribar més canvis si les dades empitjoren a partir d'ara, que és el gran temor. De fet, arribem a l'inici del curs sense haver aconseguit doblegar la corba de contagis tal com s'havia proposat el govern fa 15 dies.

Per veure l'evolució dels casos positius de la Covid-19, ens hem de situar després de Sant Joan, que és quan es va acabar el confinament. En aquell moment les dades de contagis van arribar al mínim. Ara bé, des de llavors, no han parat de créixer.

 

L'última setmana de juny es registraven 1.346 casos positius nous, la següent es van doblar i l'increment no va parar fins a arribar als 7.795 casos l'última setmana d'agost.

Davant la imminència de l'inici de curs, es va fer una crida a la prudència en els comportaments socials per intentar doblegar aquesta corba. La primera setmana de setembre s'ha registrat un petit descens amb 6.970 casos, 800 menys que la setmana anterior. 

Ara caldrà veure si aquesta tendència es manté. Les dades de la setmana passada, que encara són provisionals, ja sumen més de 4.000 positius nous.

Interactiu: Mapa per municipis del risc de propagació de brot de Covid-19 


Per comarques

El risc de propagació de brots a la major part de Catalunya segueix sent molt alt, com es pot veure en el mapa per comarques. El vermell domina en gairebé tot el mapa excepte a l'Alta Ribagorça i al Montsià.

Les comarques en groc i taronja tenen un risc mitjà de propagació dels brots, i això vol dir que no poden abaixar la guàrdia.


Risc de propagació de brot per regions sanitàries 

La regió sanitària de Barcelona és una de les àrees on el risc de propagació és més elevat. Tant la regió sud com la nord, i la mateixa ciutat de Barcelona, segueixen situant-se per damunt dels 200 punts. Barcelona sud és l'àrea de la regió de Barcelona on el risc és més alt.

 

La regió de l'Alt Pirineu-Aran també es troba en una situació de risc molt alt de propagació, amb 365 punts i amb 100 positius més els últims 7 dies. 

 

Girona és l'altra regió que també continua en vermell amb 238 punts i amb més de 1.000 casos diagnosticats amb PCR els últims 7 dies. 

 

Les regions de Lleida, Catalunya Central i Camp de Tarragona se situen per sota dels 200 punts, i per tant, fora de la zona vermella de molt alt risc, tot i que el nivell de risc de propagació hi segueix sent alt. 

 
 
 

Terres de l'Ebre és la regió que menys risc de brot té: 77 punts i un nivell mitjà.

 
ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut