Els germans detinguts al Pakistan pel crim de les noies de Terrassa, en llibertat a Espanya

El pare de les dues germanes assassinades per no acceptar un matrimoni forçat ha estat detingut aquest dimecres
Enllaç a altres textos de l'autor

Fàtima Llambrich

Periodista de TV3. Crònica judicial i policial

@fatimallambrich
Actualitzat
TEMA:
Pakistan

En diuen crim d'honor per justificar-lo, però és un crim masclista a seques. Dos dels germans de les dues noies d'origen pakistanès assassinades al maig per no acceptar un matrimoni forçat estan en llibertat i haurien tornat a Espanya, segons ha pogut saber TV3.

Precisament aquest dimecres, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut a Terrassa el pare de les dues germanes.

Els cossos policials treballen amb la hipòtesi que el pare hauria enganyat les joves perquè viatgessin al Pakistan, on les van matar el maig de l'any passat. Just després de l'assassinat, la policia pakistanesa va detenir sis persones, familiars de les víctimes. I entre ells hi havia aquests dos germans.

El crim es va cometre al Pakistan i les noies eren residents a Catalunya, però no tenien la nacionalitat espanyola. És per això que el delicte no es pot perseguir aquí.

Els sis detinguts al Pakistan per l'assassinat de les dues noies de Terrassa

El pare, detingut per inducció a l'homicidi

El diari El País ha avançat la detenció a Terrassa del pare de les víctimes, que ja havia estat interrogat pels Mossos quan es va conèixer el doble crim.

L'home està detingut pel delicte d'inducció a l'homicidi. Hi ha indicis que aquesta inducció l'hauria fet des de Catalunya i, per tant, d'això sí que n'ha de respondre als tribunals d'aquí.

La llei demana que la inducció sigui directa; eficaç, que ho va ser perquè els assassinats es van cometre; i sobre persones concretes, en este cas, les dues filles perquè no volien continuar casades amb els dos cosins del Pakistan.

Des de poc després del crim ja va transcendir que haurien fet anar les joves al Pakistan amb l'excusa que la mare --que estava allà de visita-- s'havia posat malalta.

Amb la causa oberta, i la inducció s'entén penalment com una autoria, el doble feminicidi no ha quedat, de moment, impune. 

El pare de les dues noies de Terrassa assassinades al Pakistan, detingut aquest dimecres (ACN / Marta Vidal)
ARXIVAT A:
Violència masclista Masclisme Policia Nacional Mossos d'Esquadra Pakistan
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut