L'increment per als treballadors públics es cobrarà a partir del gener (Europa Press)

Els funcionaris i treballadors públics de la Generalitat cobraran un 2,5% més el 2023

L'increment pot augmentar un 1% més en funció de l'evolució de l'IPC i del PIB, segons estableix l'acord a escala estatal
Redacció
TEMA:
Generalitat de Catalunya

Els treballadors públics cobraran un 2,5% més el 2023, el màxim autoritzat segons el que hi ha establert a la normativa bàsica estatal. Així ho ha fet públic el govern, que ha traslladat la proposta a les organitzacions sindicals a la mesa general dels empleats públics de l'Administració de la Generalitat.

La xifra pot arribar a pujar un 1% més si s'assoleixen determinats nivells d'IPC i de PIB: un 0,5% més en funció de l'evolució dels preus (IPC) i un 0,5 extra segons el PIB, amb efectes retroactius des del gener del 2023.

Aquest 2,5% s'aplicarà respecte a les retribucions que el personal de la Generalitat tenia el 31 de desembre del 2022.

El govern també ha informat els sindicats sobre l'oferta d'ocupació pública que hi haurà l'any que ve. Són més de 6.133 places, la major part corresponents a personal docent i sanitari. D'aquestes, 2.740 seran de personal docent, 1.541 de personal sanitari, i 880 de Mossos d'Esquadra.

La resta es distribuiran de la manera següent: 498 places del cos d'administració i tècnics; 230 de bombers; 144 de serveis penitenciaris, i 100 d'agents rurals.

 

Dues variables

Les retribucions vinculades a l'augment dels preus dependran de si la suma de l'IPC harmonitzat de l'any 2022 i de l'IPC harmonitzat avançat del mes de setembre del 2023 és superior al 6%.

L'altre 0,5% s'aplicaria si l'increment del PIB nominal iguala o supera l'estimat en els pressupostos de l'Estat per al 2023.

Aquests increments afectaran tant les retribucions bàsiques com les complementàries de tot el personal de l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic institucional, així com del personal de les universitats públiques.

La pujada del sou dels treballadors públics s'ajusta a l'establert a escala estatal i que està previst en els pressupostos. Preveu un increment salarial per als funcionaris del  9,5% en tres anys, que queda distribuït de la següent manera: un 3,5% el 2022; un 2,5% el 2023, amb dues variables de mig punt i per al 2024  una revisió del 2%, amb la possibilitat d'afegir-hi mig punt més, si finalment l'IPC d'aquests tres anys supera el 8%.

ARXIVAT A:
Generalitat de Catalunya
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut