Els Estats Units apugen un 25% els seus aranzels a milers de productes de la Xina

La Xina ha lamentat la decisió i diu que prendrà "contramesures" si no s'arriba a un acord durant les negociacions, que es reprenen aquest matí
Redacció Actualitzat
TEMA:
Trump

Des d'aquesta matinada, els Estats Units han apujat un 25% els seus aranzels a milers de productes de la Xina, una mesura més de pressió de Washington, que a les 6 del matí ha complert l'amenaça llançada per Trump diumenge passat i ha augmentat els aranzels per als productes xinesos, que passen del 10 al 25%.

Els Estats Units i la Xina reprendran aquest matí les negociacions per mirar d'arribar a un acord que eviti la temuda guerra comercial entre tots dos països. 

Robert Lighthizer, representant del comerç dels EUA; Steven Mnuchin, secretari del Tresor dels EUA, i Liu He, vice-primer ministre xinès. (Reuters)

 

Les negociacions es fan a Washington emmig de molta tensió. Washington i Pequín envien missatges d'acostament, però també adverteixen que en cas que no hi hagi acord estan preparats.

 

El president nord-americà, Donald Trump, confiava en l'èxit de les negociacions, però ja deia que si es trenquen i augmenten els impostos a les importacions xineses els ingressos que n'obtindran seran elevats: 

"La nostra alternativa és execel·lent, n'he parlat des de fa anys. Aconseguiríem més de 100.000 milions de dòlars cada any. Crec que serà un dia difícil, sincerament, però ja veurem."

 

La Xina, a través d'un comunicat del Ministeri de Comerç, ha explicat que les converses amb Washington estan "en desenvolupament" i que espera que totes dues parts "treballin juntes per resoldre els problemes existents mitjançant la cooperació i el diàleg".

També ha anunciat que està preparada per respondre a l'increment impositiu dels seus productes i prendre "contramesures".

ARXIVAT A:
Estats Units Xina Trump
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut