Iglesias i Sánchez, amb el rei Felip VI a la reunió d'aquest dilluns a La Zarzuela (CCMA)

Els comuns promouen mocions als ajuntaments perquè el Congrés investigui el rei emèrit

Volen pressionar des del poder municipal els socialistes, que fins ara ho han bloquejat al Congrés
Actualitzat
TEMA:
Casa Reial espanyola

L'endemà de publicar-se que un empresari hauria pagat a mitges amb Joan Carles la lluna de mel de Felip i Letícia, els comuns anuncien que portaran una moció a tots els ajuntaments reclamant al Congrés que investigui la suposada corrupció del rei emèrit. D'aquesta manera posarien pressió als socialistes, que, fins ara, sempre ho han bloquejat.

Mentre Iglesias i Sánchez guardaven silenci total davant del rei Felip VI en la reunió del Consell de Seguretat Nacional que hi ha hagut aquest dilluns al palau de La Zarzuela, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, anunciava que els comuns portaran als ajuntaments mocions per demanar al Congrés que investigui la monarquia.

"Anunciem una ofensiva per aixecar el mur d'opacitat que rodeja la monarquia i hem posat a disposició dels nostres regidors i regidores una moció comuna per reclamar una comissió d'investigació al Congrés."

La resposta no s'ha fet esperar entre els socialistes. Miquel Iceta, del PSC, ha rebutjat la iniciativa que es vol fer a nivell municipal al·legant que no hi tenen competència i ha dit, a més, que el Congrés ja hi va votar en contra.

"El Congrés ja ha rebutjat fer aquesta comissió i, per tant, jo crec que fora bo que els ajuntaments, els plens municipals, se centrin en qüestions que entrin dins de les seves competències."

De fet, s'ha votat dues vegades en tres mesos. El Congrés ja va rebutjar la comissió el març passat i ho ha tornat a fer al juny, sempre amb el vot en contra dels socialistes.

La portaveu al Parlament de Ciutadans, Lorena Roldán, ho veu inútil perquè considera que és la justícia qui se n'ha d'ocupar.

"Per molt que nosaltres vulguem investigar corrupció, al final podem treure unes conclusions però això no anirà enlloc, perquè és la justícia la que ha d'actuar."

Igual que va fer al Congrés, ERC dona suport a la iniciativa. Marta Vilalta creu que qualsevol suport per investigar la monarquia és benvingut.

"Esperem per tant que aquests silencis que malauradament hem trobat fins ara es converteixin en suports perquè es pugui investigar on pertoca, i no només es pugui arribar a fer net sinó a acabar amb aquest sistema."

 

 

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola Felip VI En comú Unides Podem
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut