Els afectats per les explosions d'Alcanar: els grans oblidats del 17A

Dels 29 afectats per les explosions d'Alcanar, només nou han estat reconegudes com a víctimes del terrorisme
Redacció Actualitzat
TEMA:
Atemptats Barcelona Cambrils

La nit abans dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el 16 d'agost, va esclatar la casa d'Alcanar on es preparaven els atacs. Hi havia emmagatzemades més d'un centenar de bombones de butà que volien fer explosionar, segons els investigadors, a la Sagrada Família, el Camp Nou i la torre Eiffel de París. Hi van morir dos dels membres de la cèl·lula, un d'ells, l'imam de Ripoll.

Dos anys després, Alcanar continua reclamant que els afectats per les explosions siguin reconeguts com a víctimes del terrorisme

La instrucció judicial comptabilitza 29 afectats per les explosions d'Alcanar, però la Fiscalia considera que no va ser un atemptat terrorista. El Ministeri de l'Interior només n'ha reconegut nou com a víctimes del terrorisme.

L'Ajuntament ha reclamat que tots els afectats siguin indemnitzats. No enten que la fiscalia desvinculi les explosions dels atemptat i que no les considerin un atac terrorista, tal com explica el regidor Jordi Bort:

"Ens sorpren molt que després de trobar més de 200 quilos del peròxid d'acetona, el TPT, conegut com la mà de Satan, allò no va crèixer de cap flor. Allò es va fabricar amb una voluntat i una claríssima intencionalitat de fer mal. Amb plena consciència i responsabilitat."

Dos anys després, també demana saber tot el que va passar, i més després de publicar-se que el CNI feia un seguiment de la cèl·lula jihadista que s'havia establert al municipi.

Joan Roig, alcalde d'Alcanar: "Que s'obri una comissió d'investigació o si més no que vingui algun responsable polític aquí a l'ajuntament i que ens doni una explicació."

El solar de la casa que va explotar l'han comprat i arreglat els veïns del costat. Són dels pocs que han estat reconeguts com a víctimes del terrorisme. No volen parlar del tema. Després de l'explosió volien marxar, però finalment han reparat la casa i s'hi han quedat.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut