El grup Manel actua al Grec el 7 de juliol (Mireia Grau)

Els 15 concerts que no et pots perdre aquest estiu

Cruïlla, Primavera Sound o Sala Barcelona són alguns dels festivals que no donen l'estiu del coronavirus per perdut
Maria Sancho Martí Actualitzat
TEMA:
Música

Sí, n'hem perdut uns quants pel camí, però aquest estiu la música continuarà sonant arreu de Catalunya amb concerts de diversos gèneres i formats. Uns quants dels grans festivals, com el Cruïlla i el Primavera Sound, s'han reinventat per adaptar-se a les circumstàncies.

N'han sorgit de nous, com el Sala BCN. I altres han unit espais i esforços perquè l'activitat torni a arrencar.

La majoria seran a l'aire lliure, amb distàncies de seguretat, mascaretes, i tota la gent asseguda. I els concerts estaran protagonitzats majoritàriament per grups catalans i espanyols, tot i que també hi ha noms internacionals.

A continuació fem un repàs d'alguns dels concerts imprescindibles d'aquest estiu. Encara n'hi ha per triar i remenar...


ISEO
1 de juliol al Cruïlla XXS (Poble Espanyol de Barcelona)

La navarresa Iseo obre l'aposta XXS del Cruïlla amb dos concerts que ja han penjat el sold out. Ho fa en solitari, amb el seu emblemàtic combo de guitarra i looper, i per primer cop en tres anys sense el seu company de batalles Dodosound. Amb "Back to the Roots" Iseo torna als seus orígens, però amb tota l'experiència del que ha viscut fins ara.

 



MANEL
7 de juliol al Grec (Teatre Grec de Barcelona) 

Van exhaurir les entrades ràpidament. No és el primer cop que Manel actua al Teatre Grec però si que és el primer que ho farà després d'haver hagut de parar a mitja gira. Gairebé tres anys i mig després del seu últim disc, publicaven l'octubre passat el seu esperat cinquè àlbum, "Per la bona gent". Ara només cal esperar per veure com les melodies més electròniques del grup es fusionen amb l'espectacular sonoritat del Teatre Grec.


MALA RODRÍGUEZ 
10 de juliol a les Nits del Fòrum (Parc del Fòrum)

Ja fa més de dues dècades que va començar a traçar un camí per a la música urbana en femení. Tot aquest bagatge, a part d'inspirar nous fenòmens com Bad Gyal o La Zowi, també l'ha portat a obrir-se a nous formats musicals com el trap o el reggaeton. Però mantenint sempre la seva característica mescla de flamenc i rap. Després de set anys d'espera, va treure disc, "Mala", en plena pandèmia. 


SOPA DE CABRA
17 de juliol al Cruïlla XXS (Camp Nou)

Els promotors del Cruïlla XXS han signat un acord amb el Futbol Club Barcelona per fer un cicle de concerts, per primer cop, al Camp Nou amb una vintena d'artistes al juliol i l'agost. Els encarregats d'obrir-lo seran Sopa de Cabra, amb l'estrena del seu últim treball: "La Gran Onada". Després d'exhaurir les entrades d'aquest concert, hi han afegit una altra data, el 23 de juliol al mateix Camp Nou.


LOLA INDIGO, NATALIA LACUNZA I MIKI NÚÑEZ 
18 de juliol al Share Festival (Barcelona)

Amb distància física i cadires, però al Share Festival serà difícil no ballar amb el ritme de les cançons de Lola Indigo, Miki Núñez, Don Patricio o Luc Loren. Un dels pocs festivals d'aquest estiu que concentra diversos noms en un mateix dia: també hi actuaran les ex-concursants d'OT, Alba Reche i Natalia Lacunza. La vigília, el reggeaton d'Anuel AA ja haurà sonat al festival, i l'endemà serà el torn de grups com Oques Grasses i Doctor Prats.

 



VAN MORRISON 
22 de juliol al Fes Pedralbes (Jardins de Pedralbes)

És el gran nom del Fes Pedralbes. El lleó de Belfast farà un doble concert a finals de juliol en uns Jardins de Pedralbes que redueixen format i s'adapten, però no renuncien als grans noms. El de Barcelona serà l'únic concert que el músic irlandès farà aquest estiu a l'estat espanyol. 


TARTA RELENA
23 de juliol a Sala BCN (Castell de Montjuïc)

Per acabar el peculiar dia de Sant Jordi d'enguany, res millor que una proposta refrescant. Tarta Relena és el duet català del moment. Una barreja entre la novetat i la tradició que es farà al Castell de Montjuïc, amb la proposta del cicle Sala BCN, un festival que sorgeix a partir de l'esforç de les sales barcelonines per recuperar-se del cop de la coronacrisi.

 

 


IAN BOSTRIDGE
24 de juliol a Estiu al Palau (Palau de la Música Catalana) 

El reconegut tenor anglès Ian Bostridge farà el seu debut al Palau de la Música Catalana acompanyat d'Igor Levit al piano. Vindrà del Festival de Granada i cantarà el cicle de lied "El viatge d'hivern" de Franz Schubert, pel qual està considerat un dels intèrprets de referència a nivell mundial. 


EL PETIT DE CAL ERIL 
26 de juliol al GREC (Teatre Grec de Barcelona)

El del Petit de Cal Eril al Teatre Grec promet ser un espectacle especial. Si més no, únic. I és que està dissenyat expressament per al teatre de Montjuïc i beu del diàleg entre El Petit de Cal Eril i l'artista targarí David Giribet (Calidos), creador d'un nou llenguatge d'instal·lacions lumíniques que debaten sobre el pas del temps i la relativitat de l'espai. 

 

SÍLVIA PÉREZ CRUZ I MARCO MEZQUIDA
27 de juliol al Grec (Teatre Grec de Barcelona)

La cantant de Palafrugell i el pianista de Menorca editen el primer disc com a duet, un treball nascut d'un directe al Blue Note, un conegut club de jazz de Tòquio. El confinament va precipitar l'aparició anticipada de l'àlbum, que s'havia de publicar a finals d'any. El Teatre Grec serà espectador privilegiat de l'estrena del disc.
 

STAY HOMAS 
9 d'agost al Sons del Món (Roses)

Han estat la gran revelació del confinament. L'han amenitzat amb les seves originals propostes i col·laboracions, i ara aquests tres companys de pis salten als escenaris. No els ve de nou, son components dels grups Buhos i Doctor Prats, però el format a tres que els ha fet triomfar ara els portarà a diverses cites musicals aquest estiu.


JETHRO TULL 
12 d'agost al Festival Porta Ferrada (Sant Feliu de Guíxols)

El grup britànic és un altre dels plats forts internacionals d'aquest estiu. Els veterans Jethro Tull creuaran fronteres i actuaran a la versió reduïda del Festival Porta Ferrada. La mítica banda d'Ian Anderson tornarà a Sant Feliu, en el marc de la seva gira d'homenatge a la seva època daurada, "The Prog Years".

ARXIVAT A:
Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut