Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva

El Suprem suspèn el judici dilluns perquè els presos electes puguin recollir l'acta

Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

El Suprem ha suspès la sessió de dilluns del judici del procés perquè els presos independentistes electes puguin anar personalment a recollir aquest dia la seva acta de diputat al Congrés. El Tribunal Suprem els ha autoritzat aquest divendres a sortir de la presó per formalitzar la seva elecció.

Junqueras, Rull, Turull, Sànchez i Romeva com a senador ja tenen, a més, el permís del Suprem per anar al Congrés i al Senat a les sessions constitutives. Podran sortir de la presó de Soto del Real per assistir al Congrés i el Senat a partir de les 10 del matí per efectuar presencialment els tràmits necessaris per ser diputats i senador.

Ara bé, l'alt tribunal no els autoritza a allargar la sortida de dimarts, dia de constitució de les dues cambres, per celebrar reunions o rodes de premsa, com havia demanat la defensa de Junqueras i de Romeva.        

 

En una providència de dos fulls, el tribunal especifica que els presos no estan autoritzats a fer rodes de premsa ni reunions de treball al Congrés i que els cinc polítics han d'anar "degudament custodiats".

També es demana a la presidència de les dues cambres que els "tràmits es practiquin sense dilació perquè siguin reintegrats al centre penitenciari amb la major brevetat possible":

Amb aquesta decisió, el judici queda suspès dilluns 20 i dimarts 21, quan es farà la consitució de les dues cambres.

ARXIVAT A:
Judici procés Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut