Embarcacions de la mostra al Moll de la Fusta (ACN)

El Saló Nàutic tanca la seva 57 edició amb més de 56.000 visitants

Les novetats més destacades són dues embarcacions híbrides i un catamarà elèctric
Actualitzat

Més de 56.000 persones han visitat la 57 edició del Saló Nàutic aquest cap de setmana als molls de la Fusta i d'Espanya del Port de Barcelona.

El sector es va enfonsar durant la crisi, però des del 2013 s'ha anat recuperant i aquest any s'ha registrat un creixement del 8% en haver reunit 275 expositors que han presentat 700 embarcacions.

El saló ha presentat 120 novetats, entre les quals destaquen dues embarcacions híbrides i un catamarà de motor elèctric, ha comptat amb 10 vaixells nominats a Millor Vaixell Europeu de l'any i ha registrat el concurs de 35 startups en el primer Nautic Tech International Investment Fòrum.

La firma catalana Thermal Recycling of Composites ha guanyat el primer premi en aquest concurs, amb una iniciativa de reciclar embarcacions fabricades amb fibres de vidre i carboni.

Els organitzadors destaquen la presència de visitants procedents de França, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit i fan un balanç positiu:

 

"La gran activitat comercial registrada, els centenars de contactes de negoci establerts, les novetats presentades i el nombre d'aficionats que han omplert els molls de la Fusta i d'Espanya del Port Vell han fet que hagi estat una de les millors edicions dels últims anys."

 

Assenyalen també que "la sostenibilitat i l'emprenedoria" han centrat aquesta edició del Saló Nàutic de Barcelona, que es consolida com "la major plataforma comercial i de divulgació de la nàutica d'esbarjo d'Espanya i una de les més importants d'Europa".

El director del Saló Nàutic, Jordi Freixas, s'ha felicitat de l'"excel·lent resposta de les empreses del sector i del públic" i ha definit l'objectiu:

 

"L'objectiu amb vista a l'edició del 2019 és que el saló compti amb més oferta, més negoci i més activitats per acostar la pràctica de la nàutica a tots els públics."

 

 

La tecnologia pensada per governar els vaixells i el repunt del lloguer d'embarcacions marquen aquesta edició, que ha crescut un 8% respecte a la de l'any passat. És una bona oportunitat, per ala amats del mar, de trobar algun complement a la seva afició o, senzillament, admirar l'equipament dels iots més sofisticats.

A més, el Saló Nàutic de Barcelona ha comptat en aquesta edició amb un centenar d'activitats, com el IV Festival de Pàdel Surf, la Barcelona Pàdel Race, sortides en bicicletes aquàtiques, baptismes de mar en vaixells de vela lleugera, tallers de Marina Tradicional o la Nit de la Nàutica, entre d'altres.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut