Els reis, duran la visita a Arco (EFE)

El rei no visita el seu ninot en la inauguració d'Arco

Lluís Bassat compra una altra obra amb un dibuix del rei
Actualitzat
TEMA:
Art

Felip VI ha decidit no passar per davant del ninot amb la seva figura a Arco. Els reis han inaugurat aquest dijous al matí la Fira d'Art Contemporani de Madrid i hi havia molta expectació per a veure com reaccionaria davant la darrera creació de Santiago Sierra i Eugenio Merino. Es tracta d'un ninot de Felip VI molt realista de quatre metres d'alçada.

El ninot està exposat a la galeria Prometeo, al pavelló número 9. El recorregut que han fet els reis no ha inclòs aquesta galeria ni cap que estigués a prop.

 

L'any passat, els reis també van evitar passar per davant de la paret on s'havia exposat l'obra de Santiago Sierra "Presos políticos", que la galeria que l'havia portat a Arco va decidir retirar.

 


Una altra obra amb el rei de protagonista

El publicista català Lluís Bassat ha comprat una altra obra amb Felip VI com a protagonista. Es tracta d'un quadre amb un dibuix del rei a l'estil "pop art" amb una llista de noms com els reis mags, King Africa, el Rei Lleó, Martin Luther King o els Latin Kings.

L'obra es diu "Els nostres reis favorits", l'ha fet l'artista finès Riiko Sakkinen i ha costat 11.000 euros. El quadre es podrà veure a la Nau Nova de Gaudí, a Mataró.

Bassat ha dit que ha comprat l'obra "com un acte polític i artístic":

"Hi ha una raó de pes per comprar-lo en contraposició amb l'altre quadre del rei que hi ha aquí, a Arco, i que volen cremar." El publicista ha continuat: "No m'ha semblat bé aquesta representació. Encara no l'he vista, la veuré, però no m'ha agradat."


L'obra efímera

El ninot de Sierra i Merino es ven per 200.000 euros i, qui se la vulgui quedar, l'haurà de cremar per contracte. Té un any per fer-ho i mentre es faci, ho podrà gravar en vídeo. Un cop cremat, del ninot només en quedarà l'estructura, que està feta de material ignífug.

 

ARXIVAT A:
Art
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut