L'exregidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona a la sortida dels jutjats de Manresa amb un nas de pallasso (ACN)

El regidor i pallasso Jordi Pesarrodona, processat per desobediència greu l'1-O

La jutge l'acusa d'impedir l'accés de la Guàrdia Civil a una escola de Sant Joan de Vilatorrada el dia del referèndum
Actualitzat
TEMA:
Procés català

El pallasso Jordi Pesarrodona, tercer tinent d'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, ha estat processat pel jutjat de primera instància número 2 de Manresa per un presumpte delicte de desobediència greu.

La jutge l'acusa d'impedir l'accés de la Guàrdia Civil a un punt de votació del referèndum de l'1-O en aquesta localitat del Bages.

Segons la magistrada, Pesarrodona sabia que la consulta era il·legal i considera que hi ha indicis suficients per portar-lo a judici. En la interlocutòria de processament, la jutge remarca que, com a tinent d'alcalde, Pesarrodona hauria d'haver actuat diferent:

"L'investigat representa com a tinent d'alcalde els poders públics de l'Estat, i té no només l'obligació de conèixer les resolucions dictades pel Tribunal Constitucional, sinó l'obligació d'acatar-les."

Ara, la fiscalia haurà de decidir si sol·licita l'obertura del judici oral o si demana l'arxivament de la causa.

Pesarrodona ha denunciat en una piulada que és víctima d'una "persecució malaltissa":

 

En la compareixença als jutjats, la setmana passada, el regidor de Cultura va declarar que no coneixia amb precisió l'abast de l'ordre del Constitucional que suspenia el referèndum i que, encara que hagués volgut, no hauria pogut evitar la votació a Sant Joan de Vilatorrada des del seu càrrec de regidor.

L'acusació de desobediència greu és l'última que pesava contra el regidor. La justícia va arxivar la causa per incitació a l'odi per la fotografia de Pesarrodona amb nas de pallasso al costat d'un agent de la Guàrdia Civil durant l'escorcoll a la seu d'Economia el 20 de setembre del 2017.

ARXIVAT A:
Procés català Referèndum 1-O
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut