Edifici bombardejat a Horlivka, a l'est d'Ucraïna.

El president d'Ucraïna, Petró Poroixenko, proposa derogar l'autonomia de les regions separatistes de l'est

El que proposa Poroixenko és introduir diverses mesures de bloqueig econòmic per impedir la secessió de les repúbliques separatistes de Donetsk i Lugansk.
Redacció Actualitzat

El president d'Ucraïna, Petró Poroixenko, ha iniciat els tràmits per derogar l'autonomia de les regions separatistes de l'est. El que proposa Poroixenko és introduir diverses mesures de bloqueig econòmic per impedir la secessió de les repúbliques separatistes de Donetsk i Lugansk.

Aquesta és la resposta del govern de Kíev a les eleccions celebrades el 2 de novembre en aquestes repúbliques, condemnades pel govern d'Ucraïna i Occident.

Poroixenko ja va anunciar que no reconeixeria aquestes eleccions i ara ha demanat a la Rada Suprema, és a dir al legislatiu, que derogui "amb urgència" la llei que concedeix tres anys d'autonomia als insurgents.

Cada dia, noves víctimes

La situació a l'est d'Ucraïna continua sent oficialment d'alto el foc, però la realitat és que cada dia hi ha noves víctimes.

Els rebels independentistes han denunciat la mort de 6 civils, dos infants, en un atac amb artilleria, aquest divendres al vespre, a la població de Gorlovka.

L'exèrcit ucraïnès, per la seva banda, ha comunicat la mort de 3 dels seus soldats durant un bombardeig als afores de l'aeroport de Donetsk.

El memoràndum de pau que les parts van firmar a Minsk fa dos mesos es continua violant i mai s'ha arribat a establir la línia de separació que preveien els acords.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut