El president d'Adif diu que és responsabilitat de la policia garantir la seguretat de les instal·lacions

Adif ha presentat diverses denúncies davant dels Mossos de persones que entraven a les instal·lacions on s'ha originat el foc, l'última el mes d'octubre passat
Redacció Actualitzat

El president d'Adif, Gonzalo Ferre, ha comparegut aquesta tarda per a donar explicacions pel caos que s'ha viscut des de primera hora del matí a la xarxa de rodalies de Renfe.

El responsable d'Adif ha anunciat que han presentat diverses denúncies davant dels Mossos d'Esquadra de persones que havien entrat dins les seves instal·lacions per accedir fins a l'estació abandonada. Gonzalo Ferre ha dit que l'última denúncia data del mes d'octubre:

"Basant-nos en la nostra responsabilitat hem presentat diverses denúncies davant dels Mossos perquè ens ajudessin en el tema de l'ordre públic per impedir que la gent es coli allà."

En la seva compareixença, Ferre ha assegurat que la zona està plena de cartells que prohibeixen l'entrada i d'altres elements dissuasoris. Però ha insistit que la responsabilitat d'impedir que la gent entri és de les forces de seguretat:

"Està ple de cartells que prohibeixen el pas, ple d'elements dissuasoris, però, evidentment, és responsabilitat de les forces d'ordre públic les que han d'impedir que la gent se salti tot això."

Ferre ha dit que ha visitat al migdia l'antiga estació que es creu que ha estat l'origen del foc. S'ha mostrat molt sorprès perquè les restes que hi havia no semblava que poguessin originar cap incendi:

"És una estació que mai ha entrat en servei. Hi ha una sèrie de restes, no gaire nombroses, i costa entendre com és possible que un material tan escàs hagi generat un fum tan important i hagi envaït totes les nostres instal·lacions."

El màxim responsable d'Adif ha dit que no semblava que visqués ningú a l'antiga estació i ha descrit els elements que ha vist: un antic somier, llaunes de beguda buides i roba. Ha dit, a més, que si hi hagués algú a l'estació abandonada en el moment que ha començat el foc, ara seria mort.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut