La validació va ser postposada el 5 d'abril

El Parlament aprova el retorn parcial de la paga extra del 2012 als funcionaris

La Generalitat té previst el retorn del 20,7% de la paga en la nòmina d'aquest abril
Redacció Actualitzat
TEMA:
Article 155

El ple del Parlament ha convalidat, finalment, aquest dimecres el decret llei per al retorn parcial de la paga extra del 2012 dels funcionaris i treballadors públics.

Hi han votat favorablement tots els grups polítics, i Junts per Catalunya i Esquerra Republicana han pogut comptar amb els vots delegats de Carles Puigdemont i Antoni Comín, a més dels diputats que estan empresonats.

Es tracta de l'equivalent al 20,7% de la paga extra que els treballadors públics van deixar de cobrar el 2012, i que correspon a 38 dies. La Generalitat té previst retornar el 20% de la paga del 2012 en la nòmina d'aquest abril.
 

 

Ciutadans ha criticat que s'hagi esperat pràcticament a l'acabament del termini legal per a la convalidació, ja que el bloc independentista ho ha posposat diverses setmanes.

El ple de la cambra ha fet aquesta votació després que el passat 5 d'abril es retirés de l'ordre del dia a petició de JxCAT, ERC i la CUP, en considerar que el govern espanyol havia de comparèixer per defensar el decret perquè era qui l'havia signat en aplicació del 155 i que el català no podia fer-ho.

En un informe els lletrats del Parlament van acreditar que es podia dur a terme el debat sense presentació a la cambra. Tot i assegurar que el reglament ho especifica, van determinar que l'Estatut no hi obliga i que de no convalidar-se el decret del 155 es "podria infringir" el dret dels diputats.  

 

Així doncs el punt ha tornat a l'ordre del dia i ha tirat endavant. Cs, PSC, CatECP i PP han criticat que el govern de JxSí no hagués pagat fins ara aquest 20% pendent i, també en el cas de la CUP, que no s'hagi calendaritzat encara el retorn de les pagues del 2013 i el 2014.

JxCAT i ERC han reconegut aquest deure pendent i s'han mostrat molt crítics amb l'aplicació del 155.         

ARXIVAT A:
Article 155 Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut