Francis Ford Coppola amb l'equip de "El padrí, al Festival de Cinema de Tribeca, a Nova York

La família d'"El padrí" es retroba per celebrar els 45 anys

Director i actors de la saga "Corleone" es reuneixen per commemorar els 45 anys de l'estrena d'aquest clàssic cinematogràfic
Actualitzat

El director i alguns dels actors d'"El padrí" s'han reunit per celebrar els 45 anys de l'estrena d'aquesta pel·lícula, convertida ja en una saga imprescindible en la història del cinema. Coppola, Al Pacino i De Niro han recordat el rodatge i els problemes que van tenir. Una reunió de família, amb el retrat de Marlon Brando presidint la sala.

Aquest cop no era per un enterrament. La clausura del Festival de Cine de Tribeca, a Nova York, va ser el pretext per reunir els protagonistes vius de la saga mafiosa més rememorada de la història del cinema. Era l'hora de rememorar algunes de les anècdotes de fa 45 anys. Com que Francis Ford Coppola no les tenia totes i creia que l'acomiadarien. O que Al Pacino no es veia en el paper de Michael, sinó de Sonny.

"Havia llegit el llibre. I li dic: 'És un gran llibre, és molt entretingut.' I ell em diu: 'Sí, i et volia dir... Estic pensant que tu siguis Michael Corleone.' I jo que penso que s'ha tornat boig. I a continuació ja estic pensant com ho fan els actors i em dic: 'Ostres, aquest no és un bon paper; és Sonny el personatge que puc fer.'"

Però el gran protagonista absent va ser Marlon "Vito Corleone" Brando, mort el 2004. Francis Ford Coppola recorda les anècdotes d'un gran actor.

"Li podies donar attrezzo, igual que li vaig posar aquell gat a la mà i ell, simplement, creava a partir d'allà.
-Vol dir que literalment vau agafar aquell gat i li vau posar a la mà?
-Era el gat de l'estudi. Una presa, ho van filmar tot en una sola presa..."

La veu del patriarca la va assumir Robert de Niro, el seu "alter ego" a la segona part de la saga, on s'explica l'origen familiar.

"Vam agafar una gravadora, una d'aquelles de bobina oberta, i gravàvem les escenes en què hi havia en Brando. I me les posava una vegada i una altra mentre hi treballava."

La mort potser era cosa d'homes, però la família la sostenia l'única dona present a l'acte de commemoració, Diane Keaton.

"No he vist la pel·lícula des de fa 30 anys o una cosa així. I en vaig tornar a veure una i tot el que puc dir-ne és que no ho puc superar. Era tan extraordinària! Era, Francis, era tan bonica!."

"El padrí" ha deixat una col·lecció de frases que potser algun cop han utilitzat alguns dels que aquests dies omplen les portades dels diaris. Com aquesta:

"Quan un dels meus amics té enemics, també són enemics meus."

I, això, dit per Brando, convida a veure, o a tornar a veure, tota la saga.

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut