El mar inunda 3.000 hectàrees d'arrossars al Delta en un temporal històric a l'Ebre

L'Ajuntament de Deltebre es planteja demanar la declaració de zona catastròfica
Víctor Sorribes Actualitzat
TEMA:
Temporal Gloria

Mai al Delta s'havia vist un temporal de Llevant com aquest. Amb la regressió del Delta, les platges han minvat i ara els arrossars ja estan a primera línia de mar. Això ha provocat que l'aigua salada hagi entrat a 3.000 hectàrees d'arrosars de la comunitat de regants a l'esquerra del delta.



Ha desaparegut la Barra del Trabucador i alguns camins agrícoles estan inundats i no s'hi pot circular. La taula del consens per la regressió del delta de l'Ebre s'ha reunit a la tarda per analitzar els danys i ha reclamat mesures urgents. Aquest matí les comunitats de regants han visitat les zones afectades. L'Ajuntament de Deltebre es planteja demanar la declaració de zona catastròfica.


Arrossars inundats al Delta (ACN/Jordi Marsal)

A Sant Carles de la Ràpita s'ha negat la Barra del Trabucador i també hi ha afectacions greus a l'illa de Buda. Les importants onades registrades al Delta també han provocat greus danys a diverses muscleres de les badies.


El temporal ha provocat que alguns trams dels passeigs marítims de diferents poblacions com les Cases d'Alcanar, a Alcanar, l'Ametla de Mar i l'Ampolla, estiguin tallats i també ha provocat desperfectes a les barques de pesca:

 


Delta de l'Ebre (Víctor Sorribes)
ARXIVAT A:
Temporal Gloria Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut