Agents al CIE de la Zona Franca la nit de l'amotinament

El jutge descarta que la policia agredís els amotinats al CIE de la Zona Franca

A l'espera de la gravació de les càmeres de seguretat del pati, el jutge conclou que es van autolesionar durant el motí
Redacció Actualitzat

Un dels dos jutges que controla el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona descarta que els interns amotinats la setmana passada hagin estat víctimes d'agressions per part de la policia. Segons han informat fonts judicials a Catalunya Ràdio, la majoria dels talls que presentaven els interns eren autolesions que s'havien fet ells mateixos durant el motí. De tota manera, encara s'ha de repassar la gravació de les càmeres de seguretat del pati.

Fonts judicials han explicat que el jutge s'ha entrevistat tant amb els interns que es van amotinar com amb la doctora del centre. I la conclusió que n'ha tret és que no hi va haver agressions de la policia als interns.

Segons la metgessa del CIE, alguns interns li van explicar que es van fer talls pel cos quan van trencar les rajoles d'un dels lavabos. Respecte dels cops que van denunciar que els havien fet, el comunicat mèdic parla de contusions molt lleus.

L'origen del motí de l'1 de novembre passat va ser una disputa entre el col·lectiu d'algerians i un intern d'origen albanès. Els amotinats no volien abandonar el pati per una qüestió d'honor, perquè es queixaven que la policia havia tractat millor l'intern albanès que no pas a ells.

Les mateixes fonts judicials remarquen que la meitat del grup d'amotinats tenen nombrosos antecedents per delinqüència al seu país.

El fiscal que també controla el CIE ha demanat la gravació de les càmeres de seguretat del pati, per confirmar o descartar la denúncia d'agressions.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut