Una protesta a la plaça de Sant Jaume reclamant una rebaixa de l'IVA cultural

El govern espanyol aprova reduir l'IVA cultural del 21% al 10%

És una mesura molt esperada pel sector i s'inclourà als pressupostos de l'any que ve
Redacció Actualitzat

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez Vigo, ha anunciat una mesura molt esperada en el món de la cultura. Es tracta de la baixada de l'IVA de les entrades de cinema, que es redueix del 21% al 10%. La mesura s'inclourà als pressupostos de l'any que ve.

Fa uns mesos que es va rebaixar l'IVA per a les entrades dels espectacles en directe, música, teatre i dansa i, fins i tot, les corrides de toros, però el cinema n'havia quedat al marge. El govern ho va atribuir a motius pressupostaris, perquè el cinema aporta la meitat dels 200 milions d'euros que es recapten per l'IVA de la cultura i ho va ajornar a l'espera d'una millora dels comptes que ara ja s'ha produït.

L'IVA de la cultura va augmentar del 8 al 21% l'any 2012, i es va convertir, així en un dels més elevats d'Europa, una mesura que va fer molt de mal a la indústria cultural, ja tocada per la crisi.

Es calcula que van tancar més de 100 sales de cinema a tot l'Estat, unes 20 sales de concerts i una trentena de teatres. Ara el govern el torna a deixar tot al 10%, igual que a països com Alemanya o Itàlia.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut