A partir d'una pesseta de 1947, els estudiants han hagut d'explicar què era el franquisme (Universitats)

El franquisme, la Segona República o la Mancomunitat, en el tercer dia de les PAU

L'examen d'història ha estat l'últim de la fase comuna de la selectivitat, que acabarà aquest divendres
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

La Segona República espanyola, la creació de la Mancomunitat de Catalunya o el franquisme han estat alguns dels temes de l'examen d'història de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), l'últim de la fase comuna de la selectivitat.

En l'examen, que s'ha fet aquest dijous a primera hora, en el tercer dia de proves, els estudiants havien de contestar dos dels quatre exercicis plantejats.

 

Examen de les PAU d'Història by Moderador Noticies Web on Scribd

 

En tots partien d'algun gràfic o text per elaborar les respostes. Per exemple, un text del "Decret de col·lectivització de les empreses industrials i comercials" de 1936, un fragment de l'aprovació de l'Estatut de la Mancomunitat de Catalunya, el 1914, o la imatge d'una moneda de pesseta de 1947, amb la imatge de Francisco Franco.

A partir d'aquí, havien d'escriure sobre quin tipus de règim va ser el franquisme i quins suports va tenir o descriure la inscripció "Francisco Franco caudillo de España por la g. [gracia] de Dios" i l'escut que apareixen a la moneda. O bé quines competències i estructura tenia la Mancomunitat.

 


Les optatives del tercer dia

Les PAU han continuat a les 2 del migdia amb els exàmens de les assignatures de modalitat dibuix artístic, llatí i matemàtiques.

Examen de les PAU de Dibuix artístic by Moderador Noticies Web on Scribd

Examen de Llatí by Moderador Noticies Web on Scribd

Examen de les PAU de Matemàtiques by Moderador Noticies Web on Scribd

 

A última hora, a les 5, ha estat el torn de dibuix tècnic, història de la filosofia i literatura castellana.

Examen de Dibuix tècnic by Moderador Noticies Web on Scribd

Examen d'Història de la... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Examen de Literatura castel... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Quart i últim dia de selectivitat

Aquest divendres serà l'últim dia de les PAU 2020, amb les proves de química, disseny i geografia a les 9 del matí i biologia, cultura audiovisual, grec i tecnologia industrial a les 12 del migdia.

A causa de la Covid-19, les proves s'han fet més tard del que era habitual, s'han allargat un dia més i s'han creat més tribunals per minimitzar el nombre de desplaçaments i evitar aglomeracions.

Els estudiants han entrat amb mascareta i de forma ordenada a les sales d'exàmens, on s'han assegut al lloc que se'ls ha assignat per a totes les proves, i amb l'examen sobre la taula han pogut decidir si feien la prova amb mascareta o sense.

 

 

ARXIVAT A:
Educació
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut