El Betis avança cap a Primera després d'imposar-se al Barça B al Mini per 0-3

El Betis s'ha reafirmat com el gran favorit, juntament amb el Rayo Vallecano, per ascendir directament a Primera Divisió després de derrotar el Barça B al Miniestadi per 0-3. Els andalusos han sorprès el filial blaugrana amb una pressió asfixiant al mig del camp i amb un futbol molt directe i contundent han deixat sense arguments els joves jugadors de Luis Enrique. Rubén Castro i Molina han avançat els verd-i-blancs a les acaballes de la primera meitat en uns minuts fatídics per als de Luis Enrique. I a la segona, Iriney ha signat el definitiu 0-3 amb un cacau ras i col·locat en el minut 64. Els culers, malgrat tot, es mantenen en la quarta posició del campionat.
El Betis ha confirmat la seva candidatura a l'ascens amb una victòria de pes en un escenari tan complicat com el Miniestadi. L'equip de Pepe Mel no ha deixat que els blaugranes imposessin el seu joc combinatiu i amb un partit molt seriós han superat l'escull amb nota.

Els andalusos han sabut aguantar l'inici intimidatori dels catalans i després d'un primer quart d'hora dubitatiu han començat a pressionar la zona de creació blaugrana, per evitar que els de Luis Enrique se sentissin dominadors. El duel, vibrant i intens en un Miniestadi amb molt d'ambient, ha deixat uns minuts de futbol molt atractius, amb arribades a les dues àrees, encara que ha estat l'encert dels sevillans el factor que ha acabat decantant la balança.

En tot just els darrers cinc minuts de la primera meitat, el Betis ha deixat el partit pràcticament sentenciat anotant els dos primers gols del matí. Un cop de cap desafortunat d'Armando ha descol·locat Abraham al lateral esquerre de la defensa culer i això ho ha aprofitat Juanma per arribar a la línia de fons i assistir perquè Rubén Castro fes el 0-1 des de l'interior de la petita. Immediatament després, de nou una genial assistència de Juanma des de la frontal de l'àrea ha permès a Molina internar-se des de l'extrem esquerre i afusellar Oier.

Sense reacció

El Barça B ha encarat la segona part confiant en una remuntada, tal com ja va fer en l'anada, disputada al Benito Villamarín, però aquest cop el Betis no s'ha deixat sorprendre i ha mantingut una elevada intensitat de joc que ha acabat resultant clau. No només ha continuant pressionant sinó que ha robat la pilota al filial barcelonista i s'ha mostrat letal en les arribades. Iriney, al 64, s'ha encarregat de frustrar les aspiracions dels locals amb un golàs des de la frontal.

El brasiler ha encarat l'eix de la defensa culer i veient que cap contrari li sortia al pas ha llançat una fuetada ajustada que ha acabat al fons de la xarxa barcelonista, lluny de l'abast d'Oier. Amb el 0-3, al Barça B el partit se li ha posat molt costa amunt i més tenint en compte la solidesa d'un Betis envalentit que encara podria haver eixamplat la diferència. Finalment, no hi ha hagut més gols i el Betis n'ha pogut celebrar un que el torna a situar líder mentre que el Barça B veu com se li acaba la bona ratxa després d'estar nou jornades imbatut.