El Barça s'acomiada de la Copa del Rei a les semifinals en caure contra el Reial Madrid (1-3)

El Barça ha dit adéu a la Copa del Rei a les semifinals, després de perdre a casa davant del Reial Madrid per un 1-3 que fa mal, en el partit de tornada al Camp Nou -en l'anada el resultat va ser d'empat a un-. Un gol de penal de Cristiano Ronaldo abans del primer quart d'hora va desdibuixar un Barça que ja no va trobar la fórmula per reaccionar. En la segona part, el mateix Ronaldo i Varane van sentenciar l'eliminatòria. Jordi Alba va fer el gol de l'honor, un minut abans del final.
El Barça ha dit adéu a la Copa del Rei a les semifinals, després de perdre a casa en la tornada davant el Reial Madrid per un 1-3. Un resultat que fa mal, perquè el Madrid va arribar a anar amb un 0-3 a favor, perquè era al Camp Nou, perquè va ser un partit per oblidar i perquè el Barça de les grans nits no va existir. A la memòria, segur que molts tindran les nombroses ocasions perdudes en el partit d'anada al Bernabéu, que al final va acabar amb empat, 1-1. Aquest cop al Camp Nou, res li va sortir bé al Barça.

Al minut 2, un xut de Messi des de l'àrea petita, que va sortir fregant el pal dret de Diego López, va ser la primera ocasió clara del partit, però que no va ser sinònim de domini del Barça ni de joc ni d'oportunitats. El Reial Madrid va jugar massa còmode sobre la gespa del Camp Nou. Sobretot, a partir del 0-1 que va aconseguir Cristiano Ronaldo, de penal al minut 14. Una pena màxima que va cometre Piqué sobre el portuguès i que també va suposar una groga per al central blaugrana.

Per dotzè partit consecutiu, el Barça encaixa gols i Cristiano Ronaldo ja ha aconseguit marcar en sis partits seguits al Camp Nou. I lluny de reaccionar, els blaugranes es van veure perduts, sense idees. Per contra, al davant hi havia un Madrid còmode sobre el terreny de joc, que pressionava amunt i impedia als blaugranes sortir amb la pilota com acostumen a fer. Això sí, d'ocasions del Madrid ben poques, amb l'atac focalitzat en Cristiano Ronaldo, que ho va xutar tot. En el primer temps, del perill ofensiu del Barça, a part de l'ocasió de Messi al principi, només va destacar un xut d'Iniesta des de la banda esquerra, que va sortir a fora, i una falta que va executar Messi i que va sortir a fora per molt poc.

Amb Undiano Mallenco en el punt de mira, el Barça va protestar amb raó un penal no assenyalat de Xabi Alonso sobre Pedro, al minut 34. Abans del descans, Puyol va veure una groga i, per tant, el Barça va començar la segona part amb els dos centrals amonestats.

En el segon temps, no hi va haver cap símptoma de millora del Barça. Només al minut 52, una triple ocasió dels blaugranes, amb un potent xut de Busquets i amb dues aturades de Diego López i un refús d'Arbeloa a córner van aportar certa esperança, que va acabar en no-res. En canvi, el Madrid ja va tenir el partit sentenciat al minut 68. El 0-2 va arribar, al minut 57, de les botes de Cristiano Ronaldo, que va marcar a plaer després d'aprofitar un refús de Pinto, per evitar una diana de Di María. El 0-3 va ser de Varane, de cap, a la rematada d'un córner.

Ni amb Piqué de davanter centre, ni amb l'entrada de Villa, ni de Tello ni de Thiago hi va haver opcions per a la remuntada. Només un minut abans del final Jordi Alba va fer el gol de l'honor, davant els 95.002 espectadors, en la segona millor entrada de la temporada al Camp Nou. Ara, el Reial Madrid espera rival per a la final que sortirà del duel Sevilla - Atlètic de Madrid, que es disputa aquest vespre.