El Barça no passa de l'empat contra el Getafe al Camp Nou i diu adéu a la Lliga (2-2)

El Barça no ha passat de l'empat contra el Getafe en un partit molt ensopit al Camp Nou i ha dit pràcticament adéu a les poques opcions de lluitar pel títol de Lliga. Messi ha inaugurat el marcador però Lafita, abans del descans, ha fet l'empat a un. Alexis, en la represa, ha tornat a avançar els blaugrana però de nou Lafita, en l'últim sospir, ha establert de cap el definitiu 2 a 2.

El Barça no ha passat de l'empat contra el Getafe en un partit molt ensopit al Camp Nou i ha dit adéu a les poques opcions de lluitar pel títol de Lliga. Messi ha inaugurat el marcador però Lafita, abans del descans, ha fet l'empat a un. Alexis, en la represa, ha tornat a avançar els blaugrana però de nou Lafita, en l'últim sospir, ha establert de cap el definitiu 2 a 2.

La primera part ha estat de domini aclaparador del Barça davant un Getafe molt defensiu. Tot i això, els blaugrana no han estat capaços de crear gaire perill sobre la porteria de Julio César. En un duel molt descafeïnat, Messi ha aixecat una mica els ànims del Camp Nou fent el primer gol de la tarda en el minut 22. L'argentí ha definit molt bé amb un xut col·locat una centrada d'Alves.

El gol no ha fet canviar gens ni mica el plantejament dels visitants, que han sortit amb un onze titular sense cap davanter. Poc després, Pedro ha perdonat una clara oportunitat per fer el segon però a partir d'aquí, el joc del Barça s'ha anat espesseint i el Getafe, en una jugada aïllada no exempta de polèmica, ha estat capaç d'empatar abans del descans. Sarabia ha picat de cullera una falta des de la frontal de l'àrea, Lafita ha fet un control orientat i ha batut Pinto amb un xut creuat. En primera instància l'assistent ha aixecat el seu banderí assenyalant o mans de Lafita en el control o una falta prèvia per agafar Pedro de la samarreta però finalment l'àrbitre Teixeira Vitienes ha imposat el seu criteri i acabat donant el gol per vàlid després de les protestes dels jugadors del Getafe.

Lafita empata en l'últim sospir

En l'inici de la represa el Barça ha sortit una mica més incisiu i ha pujat un pèl la intensitat que ha mostrat en els primers 45 minuts. Julio César ha desviat un xut de Messi i pràcticament a continuació, Alexis ha estavellat una pilota al travesser. Aquestes dues ocasions de perill consecutives no han despertat el joc ofensiu dels blaugranes, molt lent i previsible per un Getafe que no ha hagut de patir gaire i que fins i tot s'ha atrevit a sortir a l'atac en algun contraatac.

El Tata Martino ha tractat de despertar el seu equip de la becaina amb l'entrada de Cesc per Mascherano i el canvi ha donat un resultat immediat. Només dos minuts després del seu ingrés al camp, el Barça s'ha tornat a avançar en el marcador. Una jugada del futbolista d'Arenys ha acabat amb fortuna als peus d'Alexis, que ha maquillat el seu mal partit fent el 2 a 1.

Cesc ha tornat a fer de revulsiu d'un Barça incapaç de fer el gol de la tranquil·litat. La sentència no ha arribat i en el minut 83, el Getafe ha disposat d'una clara ocasió per empatar amb una rematada de Sarabia massa centrada que Pinto ha pogut aturar evitant mals majors. I quan el triomf semblava a l'abast dels blaugrana, en l'últim sospir ha arribat l'empat a dos. Lafita, amb un cop de cap, ha donat un punt d'or al Getafe en la seva lluita per la permanència i ha ensorrat les opcions del Barça a la Lliga.