Més d'un terç dels espanyols assegura no raspallar-se les dents després de cada menjar.

El 56% dels espanyols que no va al dentista s'excusa amb la crisi econòmica

Més de 2.000 persones han estat enquestades per tot Espanya sobre prevenció i higiene dental, i el resultat no és gaire favorable. Només el 60% dels espanyols assegura raspallar-se les dents després de cada menjar, i cada vegada van menys al dentista. Entre les excuses es troben la crisi econòmica, que no hi ha temps per anar-hi o que no tenen molèsties greus. A més, els raspalls no es canvien cada tres mesos, com recomanen els experts, sinó que la mitjana és que cada raspall en duri catorze. Aquestes dades es desprenen d'uns estudis elaborats amb motiu del Dia Mundial de la Salut Dental, que se celebra el 12 de setembre.
Actualitzat
Espanya és un dels països europeus on menys es va al dentista. El 56% dels enquestats asseguren que hi assistirien més si millorés la seva situació econòmica, mentre que un terç assegura que no tenen molèsties tan greus com per anar-hi. També hi ha qui no disposa de temps per fer-ho i qui admet que no hi està prou conscienciat.

A més, la por del dentista continua present a l'estat espanyol, sobretot a les Balears o a Extremadura, on més d'un 40% de la població tem la visita a l'odontòleg.

Pel que fa als complements de la neteja dental, segons l'estudi elaborat per Vitaldent amb la col·laboració de la Universitat de Santiago, destaca el 85% de la població, que utilitza algun tipus de col·lutori, mentre que menys d'un terç fa servir el fil dental a la seva rutina diària.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut