Una aula amb alumnes de primària (ACN/Salvador Miret)

Educació es fa responsable davant el TSJC del compliment de la sentència del 25% de castellà

El departament ha comunicat al TSJC que ha rebut la sentència i que es fa responsable de l'aplicació, exculpant-ne així els centres i docents
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

L'obligatorietat del 25% de castellà a les aules fa camí. Segons ha pogut saber TV3, la Generalitat ha notificat aquest dilluns al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha rebut la sentència, i així esgota els deu dies de termini que tenia per comunicar-ho.

En un breu escrit, en què Educació no explicita si acatarà o no la sentència, el govern notifica la recepció i afirma que el Departament d'Educació és l'òrgan responsable del compliment de la sentència. D'aquesta manera, vol treure responsabilitat als centres i als docents.

Ara fa 18 dies, el 21 de gener, el Tribunal Superior de Justícia va avisar a la Generalitat que la sentència era ferma i s'obria un període de dos mesos per aplicar-la.


Qui aplicarà la sentència?

En la notificació del gener, el TSJC ja demanava a la Generalitat que establís quin òrgan faria el seguiment de l'aplicació de la sentència, segons va explicar el departament.

El període de dos mesos - que corre des del 21 de gener - pot acabar portant la decisió a la teulada del govern espanyol. Si no s'aplica la sentència, la llei estableix que es podrà executar de manera forçosa, sempre que algunes de les parts o un afectat ho demani. Això vol dir el Ministeri d'Educació o qualsevol persona que pugui acreditar davant del tribunal que és perjudicada per la no aplicació.

Educació va explicar al gener que no tenia cap notícia de les intencions del govern espanyol sobre l'aplicació de la sentència. Al novembre, va insinuar que no es demanaria aquesta aplicació.

ARXIVAT A:
Educació Immersió lingüística
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut