Manifestació a Salt

Tensió entre dues manifestacions a Salt per reclamar seguretat i contra el racisme

Una de les protestes reclama "més seguretat" i l'altra assegura que darrere la convocatòria de la primera hi ha PxC, que vol associar delinqüència amb immigració
Redacció Actualitzat

Dues convocatòries de signe oposat han coincidit aquest dilluns al vespre davant de l'ajuntament de Salt, al Gironès. El motiu és  la reclamació de més seguretat i protecció contra la delinqüència que feia una de les convocatòries, en la qual hi havia membres de Plataforma per Catalunya. Aquesta mobilització ha motivat la convocatòria d'una contramanifestació antifeixista. Els Mossos d'Esquadra han desplegat un cordó que ha fet de barrera entres les dues protestes.

La concentració per reclamar més seguretat a Salt va convocar una cinquantena de persones organitzades a través de les xarxes socials, però va quedar àmpliament superada per la convocatòria que s'hi manifestava en contra, amb més de dues-centes. Hi va haver moments de tensió i els dos grups es van increpar, però, al cap d'uns 45 minuts, la concentració original i la contramanifestació es van dissoldre sense incidents.

"No som racistes, volem seguretat"

Davant l'ajuntament, les pancartes i càntics i algun intent de proclama reclamaven un poble més segur. Al mig de la plaça, una seixantena de persones s'han sumat a la xiulada per reclamar "un poble més segur". Una de les manifestants, Ana de la Cruz, va fer de portaveu i va reclamar més presència policial i més il·luminació en algunes zones del municipi. Els dos regidors de PxC al ple de Salt, Sergi Fabri i Sergio Concepción, van participar en la concentració.

"Fora, fora, fora. Fora Plataforma"

Pels contramanifestants, entre els quals hi havia entitats com Espai Antiracista Salt-Girona i les plataformes antidesnonaments, es tractava, simplement, d'una concentració xenòfoba. S'hi van afegir col·lectius com la PAH o representants de la CUP, com el tinent d'alcalde d'IpS-CUP, Ferran Burch, o el diputat Benet Salellas. Asseguren que darrere l'altra convocatòria hi ha PxC, que vol fomentar la "confrontació" per guanyar vots associant immigració amb delinqüència. "No volem més mossos, volem més recursos" o "Fora racistes del poble de Salt", han estat algunes de les proclames que han cridat durant la protesta.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut