Soler de n'Hug, la masia de Prats de Lluçanès escenari de les negociacions per a l'acord de govern

Dues masies de Prats de Lluçanès i Alella, escenaris on es va forjar l'acord ERC-Junts

Els negociadors de les dues formacions van aconseguir desencallar el pacte després de llargues jornades de reunions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions Parlament Catalunya 2021

Dues jornades llargues de reunions amb dos escenaris: Prats de Lluçanès i Alella. És en aquests municipis on s'ha forjat l'acord de govern entre ERC i Junts, un pacte que ha arribat més de tres mesos després de les eleccions del 14F. Els desllorigadors del pacte han estat els caps visibles de les formacions: Pere Aragonès i Jordi Sànchez.

El dia en què les negociacions es van allargar més va ser dissabte. Les dues parts es van citar a Soler de n'Hug, la masia familiar d'Isaac Peraire, vicesecretari general de Vertebració Territorial i Partit Obert d'ERC, exalcalde de Prats i membre del govern del Consell per la República. 

La trobada va començar a les 10 del matí i es va allargar fins a dos quarts de 9 del vespre. Els negociadors van dinar a la masia i, en algun moment, van sortir a fer un volt per la finca.

Durant el matí es va parlar d'estratègia i, un cop dinats, van abordar temes programàtics i d'estructura de govern.

 

Veient que faltaven temes encara per tancar, van quedar d'acord per continuar parlant l'endemà i van buscar un segon espai on fer la reunió del dia següent.

El lloc escollit va ser Can Magarola, a Alella. La trobada va començar a dos quarts de 10 del matí i va durar fins a les 6 de la tarda, de manera que també va incloure el dinar.

Durant les dues jornades de negociació intensa, de tant en tant hi havia recessos per sortir a fer trucades. En aquesta segona jornada es va acabar de tancar l'estructura del govern.

Les trobades en aquestes masies del Lluçanès i el Maresme han permès desencallar definitivament un pacte que ha culminat 13 setmanes de negociacions amb tota mena d'alts i baixos, que han inclòs dues cimeres a la presó.

 

 

 

ARXIVAT A:
ERC Junts Eleccions Parlament Catalunya 2021 Pere Aragonès Jordi Sànchez
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut