Djokovic guanya el cinquè Open d'Austràlia davant Murray en una final amb dos primers sets èpics

Després d'una gran igualtat en la primera meitat del partit, l'escocès s'ha enfonsat davant del temperament del campió serbi

Novak Djokovic s'ha tornat a coronar a Melbourne com a campió de l'Open d'Australia, en una final davant Andy Murray que anava camí de fer història i que ha acabat deixant un gust agredolç, com es pot endevinar pel marcador: 7-6 (5), 6-7 (4), 6-3 i 6-0.

El joc ha estat igualat des del principi i el marcador només es decantava lleugerament per petits detalls a la pista. En el curs inexplicable dels esdeveniments, Nole ha passat del patiment davant el rival a desmuntar-lo per complet.

Els dos primers sets han estat èpics, i tots dos resolts en "tie breaks", un per banda, en 152 minuts. Hi ha hagut punts increïbles per a l'afició, tant per la durada dels intercanvis com per l'entrega dels jugadors i l'estètica d'alguns cops.

Abans de començar el tercer set, el serbi s'ha retirat uns minuts al vestidor i el primer que ha fet en tornar ha estat perdre el servei. Semblava que el partit se li posava de cara a Murray; però, immediatament, Djokovic ha recuperat el trencament i l'escocès ha defallit per perdre 6-3. El quart i últim set ha estat una petita decepció en comparació amb els dos primers: el número 1 del món ha tret literalment de la pista el seu contrincant per endur-se la mànega en blanc, amb la primera pilota de partit de què ha disposat.

Novak Djokovic ha aconseguit d'aquesta manera el cinquè títol a l'Open d'Austràlia, i el vuitè Grand Slam en la seva carrera fins ara, cosa que li permet retenir sense problemes el número 1 mundial.