Detingut per organitzar una travessia en patera on van morir 11 persones a l'abril

La policia li imputa delictes contra els drets dels ciutadans estrangers i homicidi imprudent
Redacció Actualitzat
TEMA:
Migracions

La policia ha detingut a Saragossa l'organitzador d'un viatge en patera que va naufragar l'abril passat i en què van morir 11 persones.

L'home, d'origen senegalès, ha estat arrestat com a presumpte autor de diversos delictes contra els drets dels ciutadans estrangers i homicidi imprudent.

L'embarcació va sortir de Tànger, al Marroc, en direcció a Algesires, amb 12 immigrants subsaharians, dels quals només un va poder ser rescatat per Salvament Marítim. Fins al moment només s'han pogut rescatar quatre dels cossos, la resta d'ocupants estan desapareguts.

Els ocupants van pagar 500 euros per fer la travessia. Després de passar uns dies amagats van ser traslladats a una platja, on van recollir una barca, un inflador, un bidó de gasolina, un petit motor i quatre rems. L'única indicació que van rebre és seguir els llums cap a la costa espanyola.

La patera va naufragar per les fortes onades i les pèssimes condicions de l'embarcació, segons explica la policia.

Els investigadors han constatat que el detingut forma part d'una organització que té la base al nord del Marroc. Les autoritats policials del Marroc i el Senegal estan col·laborant per localitzar tots els membres del grup delictiu.

ARXIVAT A:
Migracions
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut