Després del 8M, les feministes reclamen no abaixar la guàrdia

Redacció Actualitzat
TEMA:
8M

Després de les multitudinàries marxes que van tenir lloc dijous amb el 8M, és preceptiu fer-se la següent pregunta: i ara, què? Les feministes consideren que ara no es pot abaixar la guàrdia. Així ho expliquen dues activistes feministes i una sociòloga experta en desigualtat de gènere.

 

 

Joana Garcia, activista feminista de l'Agència 8M:

 

 

"Ara contra la hipocresia, el 8 de març és cada dia. El moviment feminista continua treballant cada dia contra les violències masclistes, contra la desigualtat, la discriminació i els abusos i la precarietat".

Cristina Sánchez, sociòloga, experta en desigualtat de gènere:

"Crec que tenim una energia renovada que trobo que ens va molt bé perquè precisament està en un moment d'involució tan gran que necessita posar-hi molta més feina de la que hem fet fins ara".

Marta Fariñas, activista femenina:

 

 

"La ciutadania s'ha amarat de feminisme. Hi ha moltes ganes de fer coses. La prioritat seria d'organitzar-se per barris, per pobles i veure com ens articulem, com ens organitzem per tirar endavant amb tota aquesta força i ganes de canviar la societat".

I que n'opinen, de la llei d'Igualtat impugnada pel Constitucional?

Joana Garcia:

"És una llei d'igualtat que era molt més avançada que la llei d'igualtat estatal i que s'ha suspès per ordre del Constitucional".

Cristina Sánchez:

 

 

"Aquesta llei del 2015 catalana, una de les seves grans avantatges era que marcava sancions concretes. Moltes sancions per incompliment en diferents àmbits. Però tenim lleis que només que les apliquéssim, que fessin complir el que les lleis diuen, déu ni dor el que avançarien".

Marta Fariñas:

"Les lleis d'igualtat no són efectives. No han aterrat o bé perquè no s'han posat els mitjans o els pressupostos perquè fossin efectives perquè, si no, no sortiria tanta gent al carrer a queixar-se".

 

 

ARXIVAT A:
8M
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut