Javier Sánchez i la seva mare María Edite (Reuters)

Després de 30 anys de disputa es confirma que Julio Iglesias té un novè fill

Un jutge de València sentencia que el demandant Javier Sánchez és fill del cantant, que recorrerà la decisió junt amb la fiscalia
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cultura

Trenta anys després, la justícia considera que el cantant Julio Iglesias és el pare biològic del valencià Javier Sánchez Santos, de 43 anys. La sentència arriba després d'un llarg procés que ha defensat l'advocat Fernando Osuna. De fet, fa dos anys, una prova d'ADN obtinguda a Miami ja hauria demostrat la paternitat de l'artista

El Jutjat de Primera Instància número 13 de València ha fet pública la sentència, no ferma, sobre la suposada paternitat de Julio Iglesias aquest dimecres. La fiscalia i l'artista, però, ja han anunciat que la recorreran perquè consideren que el cas ja es va jutjar als anys noranta i no era necessari reobrir-lo.
 

Julio Iglesias s'ha negat a fer-se les proves d'ADN (Reuters)

 

Una semblança física "evidentíssima"

El jutge ha considerat que existeixen prou indicis per considerar la paternitat d'Iglesias, inclosa "l'evidentíssima semblança física" entre demandat i demandant, així com la negativa "injustificada" d'Iglesias a fer-se les proves d'ADN en diverses ocasions. A més, el jutge considera demostrat que nou mesos abans del naixement del demandant, Javier Sánchez, la seva mare i Julio Iglesias van tenir "contacte":

 

 "No és inversemblant ni desgavellat la possibilitat d'haver existit relacions sexuals entre ells"

 

La mare de Javier Sánchez, l'exballarina portuguesa María Edite Santos, i Julio Iglesias es van conèixer l'estiu de 1975 en una sala de festes de Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava. Julio Iglesias estava casat aleshores amb Isabel Preysler.
 

Javier Sánchez, la seva mare i la seva nòvia acudint als jutjats (Reuters)


Durant el seu testimoni, Edite ha donat detalls molt exactes sobre la ubicació i l'interior del xalet on s'allotjava el cantant aquells dies. El magistrat creu que seria molt improbable que "el pare fos una tercera persona" donats tots els elements.

Abans de la sentència, María Edite havia demanat a Julio Iglesias que es fes les proves d'ADN i que reconegués el seu fill "meravellós". Javier Sánchez ja s'ha declarat "molt content" per la sentència que el declara fill de Julio Iglesias, que ja ha anunciat que recorrerà la decisió.  
 

Julio Iglesias el 2015. Ara té 75 anys (Reuters)


L'artista madrileny té vuit fills reconeguts, fruit dels seus matrimonis amb Isabel Preysler i la seva parella actual, Miranda Rijnsburger.

ARXIVAT A:
Cultura
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut