Un gran nombre de persones han intentat evitar el desnonament

Desnonen dues dones amb fills menors que ocupaven un pis a l'Eixample de Barcelona

Entitats veïnals intenten evitar el desallotjament del pis, que és propietat d'un grup inversor que no hauria volgut negociar un lloguer social
Actualitzat
TEMA:
Habitatge

La comitiva judicial ha desnonat aquest dimarts al matí dues germanes que ocupaven un pis del carrer Còrsega de Barcelona, on vivien amb tres fills, dos d'ells menors d'edat. En plena crisi econòmica i emergència social, els desnonaments s'han reactivat.

Un gran nombre de persones s'han aplegat davant del número 178 del carrer Còrsega, a l'Esquerra de l'Eixample, per intentar evitar el desnonament, però no ho han aconseguit.

 

Convocats per la Xarxa d'Habitatge de l'Esquerra de l'Eixample i el Sindicat d'Habitatge de Gràcia, un grup de persones s'han assegut davant la porta de l'edifici per impedir a la comitiva judicial que executés el desnonament.

Els Mossos, que han tallat el carrer entre Villarroel i Urgell, han anat traient les persones que impedien el pas amb la tècnica d'arrencar cebes. Quan han pogut fer un camí i els agents judicials han accedit a l'immoble, els activistes asseguts han abandonat voluntàriament i sense incidents la postura, però han continuat davant l'edifici ocupant tot el carrer.

Els Mossos han tallat el carrer Córsega de Barcelona entre Villarroel i Urgell (CCMA)

Quatre desnonaments

Aquest era el quart desnonament a què s'enfrontaven les ocupants del pis principal de l'immoble. Els dos primers desnonaments van ser aturats pel jutjat, mentre que el tercer el va impedir la pressió veïnal i les entitats. Es tracta d'un pis expropiat a l'edifici de La Bastida, propietat d'un grup inversor, que no s'ha avingut a negociar un lloguer social.

Una de les dones ocupava el pis des del mes de març del 2019 i l'altra hi va anar l'agost passat. Les dues germanes hi vivien amb una nena d'un any, un nen de 8 i un altre de 24 anys.

Una de les germanes desnonades amb una nena d'un any esperava fora de l'edifici (EFE/Enric Fontcuberta)

Una de les germanes ja ha viscut diversos desnonaments. Primer per no poguer pagar la hipoteca, després per no poder fer front al lloguer i també per haver ocupat altres pisos. Actualment està pendent d'un pis social.

Aquest mateix dilluns, la Plataforfa d'Afectats per la Hipoteca, PAH, demanava una moratòria d'almenys fins a finals d'any per la situació d'emergència en què es troben algunes famílies.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut