Escola bressol Sant Agustí

Desnonada una escola bressol de l'Eixample després de 65 anys en funcionament

Les famílies se'n van assabentar just abans de les vacances de Setmana Santa
Redacció Actualitzat

Després de 65 anys en funcionament, aquest dimarts ja no ha obert l'escola bressol Sant Agustí, a l'Eixample de Barcelona. Les famílies se'n van assabentar just abans de les vacances de Setmana Santa que el centre privat seria desnonat per impagament del lloguer. Segons la direcció, però, es tracta d'un cas de mòbing immobiliari.

Els pares i mares afectats han portat el cas al Consorci d'Educació de Barcelona, que a través de la Inspecció ha buscat plaça per als 50 nens i nenes afectats en escoles bressol de la zona d'influència, al barri de la Sagrada Família. Tot i això, els pares, que desconfien de la gestió de la direcció, busquen empara legal per aconseguir que el servei es doni fins a final de curs i no perjudicar així els infants.

La direcció del centre va informar els pares que s'havia patit "mòbing immobiliari", després d'unes obres al local i uns retards en pagaments de lloguer, i que la propietat els feia fora. Per tant, havien de cessar l'activitat de l'escola bressol, situada al número 93 del carrer Indústria de Barcelona, a partir d'aquest dimarts 18 d'abril.

Escolarització garantida en altres centres

Emília Andreu, de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (IMEB) ha explicat que es podrà garantir ''l'escolarització'' de tots els 50 nens i nenes després de les vacances. Els pares, però, volen aconseguir que els seus fills l'acabin al mateix centre, ja que consideren que són molt petits per adaptar-se de nou a una altra escola.

La portaveu dels pares, Carol Rodríguez, ha explicat que ''Ens importa poc el perquè del desnonament'', i que ''el que volem és que els nostres fills acabin el curs amb els seus amics''.

Malpensar de la direcció

Rodríguez dona tota la culpa de la situació a la direcció, ja que creuen que ''no és transparent'' i amaga detalls per entendre què ha passat. La portaveu està convençuda que ha pactat amb la immobiliària marxar del local a canvi del deute i que per això ''no vol rebombori''. Rodríguez també posa en qüestió la seva gestió perquè, si hi ha desnonament, diu, ''és perquè no s'ha pagat'' i, per tant, es pregunta: "Els nostres calés, on han anat?'' Reconeix que com que ''no hi ha res clar'', els pares han començat a ''malpensar'' de la gestió de la direcció.

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut