Desenes de dones desafien els talibans i es manifesten a Herat al crit de "No tenim por"

Una cinquantena d'afganeses valentes han reclamat el dret a l'educació, a treballar i a viure amb seguretat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Afganistan

Amb crits de "No tenim por, defensem els nostres drets", un grup de 50 dones s'han manifestat a la ciutat afganesa d'Herat, la tercera del país, en la protesta més massiva des de la caiguda de Kabul, fa divuit dies.

La manifestació buscava pressionar el nou poder islamista, i reclamar presència femenina en el nou govern, amb pancartes que deien "Cap govern és sostenible sense dones". Es tracta d'un autèntic desafiament als talibans, si tenim en compte que, a finals dels 90, castigaven qualsevol manifestació.

Aprofitant la cara amable que els talibans volen mostrar al món, aquest grup de dones valentes han cridat eslògans a favor del dret a l'educació, a treballar i a viure amb seguretat.

 

Lina Haidari, mestra d'escola a Herat, assegura que els drets de les dones aconseguits els últims anys "no es poden ignorar". "Demanem a la comunitat internacional que respongui a les reivindicacions de les dones i que la veu de totes i cadascuna d'elles s'escolti a tot el món", afegia.

 

Els talibans han promès que respectaran els drets de les dones, dins dels marges --asseguren-- de la llei islàmica, però és una incògnita a hores d'ara fins a quin punt estan disposats a respectar-ho o si es tracta tan sols d'un gest de cara a la galeria. De moment, han demanat a les dones treballadores que temporalment es quedin a casa argumentant que els seus soldats "no estan acostumats a tractar-hi".

 

ARXIVAT A:
Afganistan Feminisme Talibans
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut