Desallotjament constant de la cala del Golfet de Calella, tancada pel risc d'esllavissades

El temporal Gloria i les pluges d'aquesta primavera han provocat diversos despreniments a la platja del Golfet de Calella de Palafrugell
Eva Geronès Sistané Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Més de mil persones han estat desallotjades en les últimes tres setmanes de la platja del Golfet, a Calella de Palafrugell. Hi està prohibit l'accés perquè hi ha perill d'esllavissades i de caiguda de roques, però la platja continua omplint-se de gent.

El temporal Gloria i les pluges d'aquesta primavera han provocat diversos despreniments en aquesta platja de la Costa Brava. A l'accés s'hi amunteguen roques que han caigut del penya-segat i que la gent no dubta a travessar per arribar a la platja.

Salvem el Golfet, en les seves publicacions, ha demanat que la gent no accedeixi a la platja del Golfet, preocupats com...

Publicado por Salvem El Golfet en Domingo, 12 de julio de 2020

Tot i que està prohibit, el pas de persones és constant. En Quim explica que la gent comença anant a les platges de Portbou i Port Pelegrí, però com que estan molt plenes, van avançant pel camí de ronda fins a arribar a la platja del Golfet.

"Quan arriben aquí troben una tanca que algú l'ha moguda i passen igual."

A mig matí d'aquest diumenge, la policia local ja ha desallotjat 120 persones; al cap d'una hora, però, ja tornava a estar plena. Alertada de la situació, la policia local desallotja la cala per segon cop al matí.

La platja del Golfet, malmesa per una esllavissada arran del temporal Gloria. ACN

La Lola explica que pensava que aquesta prohibició era d'abans del confinament i que amb la nova normalitat sí que es podia anar a aquesta platja.

Una altra de les persones que hi havia a la platja, la Cristina, diu que tenen tota la raó que no poden ser aquí, però que haurien d'haver fet alguna cosa ja fa temps.

Margarita Riera, de Salvem el Golfet, diu que Costes no es pot rentar les mans dient que no té diners per solucionar-ho, i l'Ajuntament ha d'insistir que això se solucioni. En tres setmanes, la policia de Palafrugell ha hagut de fer fora més d'un miler de persones del Golfet.

Josep Maria Piferrer, alcalde de Palafrugell, explica que ja no saben com fer-ho: ho han intentat a través de tots els mitjans, tant de comunicació com a les xarxes, i la gent sap que és una platja perillosa.

"No es tanca per Covid sinó per despreniment".

A mitjans d'aquesta setmana començaran les obres encarregades per l'Ajuntament per arreglar l'accés i assegurar el penya-segat. Mentrestant, insisteixen que la gent tingui seny.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut