La fotografia és de l'estiu passat, però es podria haver produït aquest cap de setmana a Calella de Palafrugell si Salvament Marítim no hagués actuat

Denuncien festes privades multitudinàries en cales protegides de la Costa Brava

Es convoquen per les xarxes i s'hi poden arribar a concentrar més de 40 embarcacions
Gemma Navés Actualitzat
TEMA:
Turisme

L'associació ecologista Salvem el Golfet alerta d'una festa tipus "botellón" que es va fer dissabte amb una quarantena d'embarcacions en un espai protegit de la zona de Castell-Cap Roig.

Denuncien que l'any passat ja se'n feien i que les aglomeracions tenen un impacte ecològic molt fort. Demanen a les administracions una senyalització que eviti aquestes activitats.

La cala d'en Massoni és un tresor del Baix Empordà que forma part del Pla d'Espais d'Interès Natural i, tot i així, rep aglomeracions de llanxes i iots.

 

(Imatges Mariona Roca)
 

En una de les festes que s'han fet aquest estiu a les cales de Cap Roig el nombre d'embarcacions ha estat aclaparador. Segons l'Associació Salvem el Golfet, les àncores malmeten el fons marí.

A més, els ecologistes han presentat instàncies als ajuntaments de Palafrugell i de Mont-ras demanant que prenguin mesures.

L'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, ha explicat que els ajuntaments no tenen competències en aquesta matèria. Diu que "qui ha de fer la vigilància de la zona és la Guàrdia Civil marina"

Les festes, molt concorregudes, es convoquen per les xarxes socials. Aquest any, com a mínim, se n'han celebrat dues.

Tant la Cala d'en Massoni com la Banyera de la Russa compten amb una alta protecció ambiental, patrimonial i paisatgística perquè formen part del PEIN Castell - Cap Roig i de la Xarxa Natura 2000.

 

S'hi instal·laran boies ecològiques

Precisament poc després de la denúncia, des del departament de costes del govern espanyol, que hi té competències, s'ha anunciat que es col·locaran boies ecològiques de fondeig per evitar aquestes aglomeracions.

La Generalitat ha obert un expedient informatiu per identificar els propietaris de les embarcacions, que podrien ser sancionats per fer una activitat sense autorització i en un espai natural protegit.

ARXIVAT A:
Turisme Medi ambient
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut