Una botiga de Cartier (iStock/aluxum)

De 13.000 euros a 13: Cartier ven unes arracades de diamants a un preu irrisori per un error

La justícia mexicana dona la raó a un comprador que va adquirir a la web de la marca de luxe dos parells d'arracades marcades a un preu al qual li faltaven tres zeros
Redacció Actualitzat

La joieria Cartier haurà d'acabar venent unes arracades d'or i diamants a un comprador mexicà per 13 euros, quan el preu havia de ser de 13.000 euros. I no només n'hi haurà de vendre un parell, sinó dos.

L'agència que regula els drets dels consumidors a Mèxic (Profeco) ha donat la raó al comprador i Cartier haurà d'entregar la compra per l'import que constava publicat al web de la marca.

Òbviament, va ser un error a l'hora de marcar l'article, que, en comptes de 237 pesos mexicans, havia de constar al preu de 237.000 pesos mexicans, però aquest fet no eximeix el venedor de complir amb el contracte de compra pel preu estipulat en el moment de fer-la.


La legitimitat d'aprofitar un error  

Els fets van passar el desembre passat, però el comprador, Rogelio, no ho ha donat a conèixer a través del seu compte a X (abans Twitter) fins a aquest mes d'abril.


Rogelio explica que li van acceptar la compra, que va pagar amb PayPal. Conscient de "la ganga" que estava aprofitant, va comprovar els termes i condicions de compra que l'emparaven davant de qualsevol conflicte.


Reemborsament i una ampolla de xampany

Dies després, Cartier li comunicava que "l'article no estava disponible" i que amb el seu consentiment procedirien al reemborsament. Aleshores Rogelio, que havia comprovat que es tractava d'una excusa, ja que les arracades continuaven al catàleg de compres, va decidir presentar una denúncia a Profeco: no havia demanat cap reemborsament i reclamava que li lliuressin les arracades.


En compensació li van oferir una ampolla de xampany Cartier Cuvée i un portapassaport Cartier:


A través de l'ambaixadora de Cartier a Mèxic, la marca francesa va intentar que Rogelio desistís de la seva compra, però, malgrat les insistents trucades, no ho van aconseguir. Ara Profeco li ha donat la raó.


El cas ha aixecat enrenou a les xarxes, evidentment amb persones que li donen suport i amb detractors que l'acusen d'oportunista. Ell assegura que són per regalar a la seva mare, que ha fet possible que tirés endavant la carrera.

De moment, Cartier encara no li ha fet arribar les arracades, i alguns dels seguidors aconsellen a Rogelio que quan les rebi en comprovi l'autenticitat.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut