Cuixart el 20 de setembre davant la seu d'Economia

Cuixart justifica per què no concorre el 21D: "Òmnium és i ha de seguir sent de tots"

Assegura que seguirà sent el president d'Òmnium perquè "mantingui el seu paper transversal" ara que "la nostra feina és més important que mai"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

Coincidint amb el mes que fa que és a la presó, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha escrit una carta per donar un "gràcies gegant" per les mostres de suport rebudes, animar l'independentisme a seguir endavant i justificar per què ha decidit no formar part de cap llista el 21 de desembre.

La carta, de tres pàgines, està escrita a mà, data del 10 de novembre i té com a assumpte: "Ens volien aïllar i estem més units que mai". En aquesta missiva original, Cuixart assegura que "és tot un honor ser el president d'Òmnium".

Després d'haver decidit no concórrer a les eleccions fa dos dies, Cuixart ha afegit un paràgraf a la carta via conversa telefònica on assegura que en els comicis que qualifica d'"il·legítims" cal que el sobiranisme "tregui un gran resultat" per dir "no" al 155 i "seguir construint un país lliure". En aquest punt justifica que no formi part de cap llista perquè "Òmnium és i ha de seguir sent de tots" i ara "la nostra feina és més important que mai":

"És molt important que Òmnium mantingui el seu paper transversal com a entitat de la societat civil. Des del màxim respecte cap al paper de les forces polítiques, Òmnium és i ha de continuar sent de tots. La nostra feina és ara més important que mai i jo vull continuar sent-ne el president, ara des de la presó, tasca incompatible amb formar part d'una llista electoral."

"Us llegeixo cada nit"

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O Procés català Independència
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut