Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural (arxiu)
Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural (arxiu)
Barcelona

Jordi Cuixart no serà en cap llista electoral independentista el 21D

Ho anuncia Marcel Mauri, que també fa autocrítica: demana que l'independentisme canviï d'estratègia, deixi de posar-se terminis constantment i treballi amb l'objectiu de buscar majories com més àmplies millor

RedaccióActualitzat

El president d'Òmnium empresonat, Jordi Cuixart, no formarà part de cap llista dels partits independentistes a les eleccions del 21 de desembre. Ho ha anunciat a "El matí de Catalunya Ràdio" el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri:

"Entenc que la seva funció és continuar sent president d'Òmnium Cultural. En cap cas anirà a una llista electoral."

Davant de si hagués estat una llista civil sense polítics, Mauri ha dit que no s'ha produït i, per tant, "no hi va haver aquesta reflexió per part del Jordi".

De cara a les eleccions del 21D, el vicepresident d'Òmnium demana que si l'independentisme guanya, canviï d'estratègia i se centri a convèncer més catalans en comptes de posar-se terminis constantment. Marcel Mauri, doncs, també fa autocrítica del que s'ha fet fins ara:

"Continuar sent un projecte de majories el més àmplies possibles. Si pot ser 2,5 milions, millor que 2 milions. Segurament cal revisar algunes de les estratègies que s'han fet. Potser no cal posar terminis cada dos per tres. Potser és més important treballar per objectius. Tenir clar que aquest país pot seguir presentant embats democràtics de l'Estat, però segurament cal, abans, haver reforçat alguns objectius i qüestions que potser ara mateix no estaven prou sòlides."

I si el 21D hi ha victòria independentista a les urnes, Òmnium creu que caldria restablir el legítim govern Puigdemont i, després, si calgués, fer canvis de govern:

"Seria desitjable que aquest 21 de desembre aquest govern legítim pogués ser restituït. Això serà desitjable."

ARXIVAT A:
Eleccions 21DArticle 155
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut