La diputada de CSQP Marta Ribas, atenent als mitjans als passadissos del Parlament, el 4 de novembre de 2016. (Horitzontal)

CSQP sobre la detenció de Venturós: "Mai es resoldrà un problema polític per vies judicials, policials i de persecució"

ACN Barcelona.-La diputada de CSQP i coordinadora d'ICV, Marta Ribas, ha mostrat aquest divendres al matí el seu "suport" explícit a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per haver estat detinguda després d'haver-se negat a declarar davant la justícia per l'estelada de la façana del seu ajuntament. "No és així que es resolen aquestes situacions. No és per la via judicial, no és per la via policial que resoldrem un problema que és polític. Mai hi arribarem per vies policials, judicials, ni de persecució i demonització de les diferències polítiques i ideològiques", ha valorat Ribas. En aquest mateix sentit, la diputada de CSQP ha reclamat que "el que cal" per poder abordar problemes com el que han afectat a l'alcaldessa de Berga és "diàleg i voluntat política per posar propostes sobre la taula".

A més, després que des de la CUP hagin criticat l'actuació dels Mossos d'Esquadra per haver estat els executors de la detenció de Venturós, Ribas ha volgut treure del cos policial el focus dels retrets. "Els Mossos compleixen amb la seva tasca. En tot cas, el que hi ha és un conflicte de paraules i fets; de paraules que llencen certes organitzacions polítiques que tenen aquestes responsabilitats i després no poden donar-hi compliment amb fets. No és sobre els Mossos sobre qui ha de recaure la responsabilitat", ha dit, tot apuntant que el conseller de l'Interior, Jordi Jané, haurà de "donar explicacions" pel que ella considera contradiccions entre "les desobediències que es diuen i les que es poden fer". Poc després que Ribas hagi fet aquestes declaracions, els seus companys de grup parlamentari de Podem Catalunya emetien un comunicat referint-se a la mateixa detenció de Venturós, on han mostrat "la total solidaritat amb l'alcaldessa i el frontal rebuig a l'actuació que s'ha produït". "Considerem que la detenció aprofundeix en la dinàmica de la judicialització de la política que estem vivint en els darrers mesos, que en cap cas ajuda a superar el bloqueig del debat nacional, i que forma part d'una deriva perillosa d'atac sistemàtic contra les llibertats", asseguren a la nota enviada als mitjans.Podem, a més, creu que l'actuació "continua criminalitzant la protesta política i l'activisme" i suposa "una deriva que afecta com avui a qüestions vinculades al debat nacional, però també a qüestions socials". També consideren que la detenció s'ha fet "a un càrrec electe, escollit pel poble, i suposa una mesura abusiva i desproporcionada". "La judicialització de la política no pot afectar, de cap de les maneres, a les manifestacions relatives a la llibertat d'expressió i de pensament com és el cas de penjar una bandera al consistori", afirmen. Per últim, han volgut posar en valor "el principi de sobirania municipal i la defensa de la legitimitat de les actuacions democràtiques, simbòliques i emmarcades dins de la llibertat d'expressió que es duguin a terme des del municipalisme".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut