La ministra de Defensa en una visita a l'exèrcit al Líban a finals de l'any passat (EFE)

Cospedal sobre Catalunya: "L'exèrcit estava preparat per a qualsevol eventualitat"

La ministra de Defensa creu que és "digne d'elogi" que en tot aquest temps no hi hagi hagut cap sortida de to dels militars
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

Aquest dissabte se celebra a Madrid la Pasqua Militar, presidida pel rei. Coincidint amb aquest acte, la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, admet que l'exèrcit estava preparat per a qualsevol escenari a Catalunya.

En una entrevista al diari "ABC", Cospedal creu que l'Estat ha demostrat que és capaç de defensar-se quan se sent amenaçat, i afegeix que l'exèrcit ha estat on li corresponia:

"Les forces armades espanyoles estaven preparades -han d'estar preparades sempre per a qualsevol eventualitat-, i preparades estaven, com és la seva obligació."

La ministra celebra que en tot aquest temps no hi hagi hagut cap sortida de to dels militars:

"Crec que l'exèrcit espanyol ha donat mostra de la seva altíssima qualitat democràtica i respecte a l'ordre civil: que no hi hagi hagut cap comentari, ni cap sortida de to, ni cap aparició que pogués ser malinterpretada és digne d'elogi. No crec que sigui tan fàcil aconseguir-ho en cap país del nostre entorn."

La responsable de Defensa creu que una modificació de la Constitució s'ha de fer per enfortir Espanya i no pas per debilitar-la.

 

Forcadell replica a través de Twitter

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha replicat les paraules de la ministra de Defensa a través de Twitter. Forcadell diu que espera que això no vulgui dir "més violència contra gent pacífica, demòcrata i indefensa".

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O Article 155 Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut