Pla mitjà d'una màquina pesant enderrocant una paret dels antics jutjats amb una mànega per reduir la pols, el 14-6-17 (horitzontal).

Comença l'enderroc dels antics jutjats del passeig Lluís Companys de Barcelona

ACN Barcelona.- El Departament de Justícia ha iniciat aquest dimecres l'enderroc de l'edifici dels antics jutjats situats al passeig Lluís Companys de Barcelona. Les obres de demolició es fan amb maquinària pesada, costaran 2,8 milions d'euros i duraran vuit mesos. L'edifici dels antics jutjats porta vuit anys tancat. Les instal·lacions presenten un estat d'abandó insostenible. Amb aquest enderroc, el Departament de Justícia acaba amb els problemes de pillatge, seguretat i la falta d'higiene.

Els antics jutjats de l'Avinguda de Lluís Companys estan situats a tocar del Parc de la Ciutadella i delimitats per la placeta de Vicenç Albert Ballester i els passejos Picasso i Pujades, pràcticament davant del Palau de Justícia (Lluís Companys, 14). La ubicació aquí de la futura nova seu per a l'Audiència de Barcelona convertirà aquesta zona en el segon pol judicial de la capital de Catalunya, després de la Ciutat de la Justícia. El Departament de Justícia disposa d'un projecte per a la nova Audiència de Barcelona fet l'any 2010, que s'ha de revisar per adequar-lo a les necessitats actuals, i que es preveu que pugui començar-se a construir el 2022. El cost del nou equipament se situarà a l'entorn dels 50 milions d'euros, davant dels 65 previstos inicialment, ja que l'edifici serà més petit perquè no inclourà jutjats que finalment s'han ubicat a la Ciutat de la Justícia. Actualment, el Palau de Justícia és la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de l'Audiència de Barcelona. La construcció d'una nova seu independent per a l'Audiència permetrà que el TSJC agrupi tots els seus òrgans en un sol edifici. D'aquesta manera, la Fiscalia Superior de Catalunya (Pau Claris, 160) i la Sala Contenciosa-Administrativa del TSJC (Via Laietana, 56) podran utilitzar els espais que alliberarà l'Audiència a les dependències del Palau de Justícia. Els antics jutjats del passeig Lluís Companys estan buits des de l'estiu del 2009, quan els jutjats penals i d'instrucció es van traslladar a la nova Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet. L'edifici es va construir el 1964, expressament pensat per a ubicar-hi els jutjats d'instrucció i penals de Barcelona.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut