Cervià de Ter, sense aigua potable des de fa tres mesos

Els veïns d'aquest municipi del Gironès no poden beure aigua de l'aixeta a causa dels alts valors d'arsènic que conté
Actualitzat
TEMA:
Salut

Els veïns de Cervià de Ter no poden veure aigua de l'aixeta des de fa tres mesos. Els nivells d'arsènic a l'aigua són de 0,125 mil·ligrams per litre i superen els màxims establerts per llei, que són de 0,10.

Els afectats han hagut de canviar hàbits i augmentar la despesa en aigua, com explica Ester Cordonet:

"Comporta una despesa d'aigua molt gran. El que faig és cuinar amb aigua embotellada la verdura, la pasta, la sopa... Però, per dutxar-nos, rentar-nos les dents i rentar fruites i verdures, fem servir aigua de l'aixeta. Al supermercat comprem un munt d'ampolles perquè som cinc a casa."

Carme Gironella i la seva família també gasten molt en aigua embotellada: cada dia n'utilitzen 12 litres per cuinar i per beure.
 

 

Carol Martínez ja fa temps que consumeix aigua embotellada, però fins fa tres mesos no la feia servir per cuinar:

"És un obstacle. Abans comprava l'aigua embotellada, però he notat més el canvi a l'hora de cuinar, on també l'he de fer servir ara."

D'altra banda, carregar ampolles es fa molt feixuc per a la gent gran. A algunes persones, els acosten les garrafes fins a casa.

Aigua embotellada amunt i avall, i les fonts del poble precintades. Aquest és el dia a dia dels veïns de Cervià de Ter, i sembla que es podria allargar perquè fins a finals d'any no tindran una nova infraestructura de proveïment d'aigua.
 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut